Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Serijal Pobjednici

VIDEO 'Četnici su nam napravili zasjedu, za par minuta poginulo je petero naših prijatelja'

Serijal Pobjednici
Foto: Studio23
1/2
04.01.2020.
u 19:41

U Trnjanima i Čakalima neprijatelji nisu pružili veći otpor, ali pred samim selom Brđani hrvatski su vojnici upali u zasjedu ne znajući da druga satnija nije uspjela krenuti iz Sunje i privući pažnju na sebe

Novi nastavak serijala "Pobjednici" Studija 23 bavi se Banovinom i Kordunom. Riječ je o brdskom i šumovitom području, ispresijecanom rijekama, gdje su se odvijale brojne aktivnosti koje su vodile pobuni i pripremi napada na Hrvatsku. Pobuna je stvorila mostobran preko Une u koji su ušle postrojbe Banjalučkog Korpusa JNA iz Bosne i Hercegovine, pojačane jedinicama iz Srbije. Njihov prodor je doveo u domet teškog topništva predgrađa Zagreba.

Sisak kao gradsko središte Banovine postupno je dolazio na udar neprijatelja. Desni bok obrane Siska bila je Petrinja, a lijevi Sunja. 

- Karikirano ću reći, da su iz dva smjera naišle dvije satnije pješaka i dva oklopna vozila, Sunja bi vjerojatno pala. Niti smo imali naoružanje, niti smo se imali čime suprotstaviti - kaže bojnik Mladen Majnarić.

U Trnjanima i Čakalima neprijatelji nisu pružili veći otpor, ali pred samim selom Brđani hrvatski su vojnici upali u zasjedu ne znajući da druga satnija nije uspjela krenuti iz Sunje i privući pažnju na sebe.

- Četnici su nas dočekali u samo jutro na jednoj ravnici - kaže narednik Dražen Marjanović Maki.

- Tu u roku par minuta gine naših petero prijatelja, jedan je i zamjenik zapovjednika satnije Ivica Hrnčević. Pa Alen Glavan, Osman Muratagić, Žan Marot, Ivan Devčić. 17 ljudi je ranjeno, ali satnija ne odustaje - kaže natporučnik Krunoslav Došen. Spustila se gusta magla, i to je, kaže, bio spas za njih.

Što se dalje događalo pogledajte u drugom dijelu epizode Banovina i Kordun.

Emitiranje serijala pratite na Z1, Plavoj vinkovačkoj televiziji, SB TV-u, Srce TV-u, Kanalu Ri, Novoj TV, Velebit TV-u, Adriatik TV-u, Diadora TV-u, TV Dalmaciji, RTV HB-u. Cjelokupni serijal online možete pogledati www.studio23.hr, a redovite objave epizoda na www.vecernji.hr.

Ključne riječi

Komentara 25

CH
che99
07:53 05.01.2020.

e jadni ljudi... vi izginuste a Slobo i Franjo desetak km od vas se prežderavaju i crtaju karte na salveti......

PR
protin
00:44 05.01.2020.

Drugacije neznaju nego zasijeda

Avatar __MAX__
__MAX__
21:59 04.01.2020.

Pobjedili u ratu a unistili zemlju u miru....Amen!!! Bolje da niste ratovali bolje bi nam bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije