Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peterburški dijalog

VIDEO Cenzura interneta u Rusiji?

Franck Ribery
Foto: AFP
1/2
26.11.2012.
u 09:18

Ovogodišnja krilatica „Peterburškog dijaloga“, kojem se često predbacuje nekritički pristup obiju strana, glasila je „Informacijsko društvo pred izazovima 21. stoljeća“

„Peterburški dijalog“, forum koji su prije 12 godina osnovali tadašnji njemački kancelar Gerhard Schröder i ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno je ponovo okupio ruske i njemačke predstavnike civilnog društva, a istovremeno su održane i konzultacije dviju vlada.

Ovogodišnja krilatica „Peterburškog dijaloga“, kojem se često predbacuje nekritički pristup obiju strana, glasila je „Informacijsko društvo pred izazovima 21. stoljeća“. Povoda za raspravu bilo je i više nego dovoljno.

Naime, u Rusiji je od 1. studenoga na snazi novi zakon o internetu koji državi omogućava zatvaranje internetskih stranica bez sudske odluke. Zakon bi prije svega trebao zaštititi djecu od štetnih sadržaja. No, Putinovi protivnici strahuju da će ga vladajući iskoristiti i kako bi ušutkali njih.

Komentara 1

IR
irani.
19:08 26.11.2012.

Interesantno, ova nije preneseno is RT, tko bi znao zasto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije