Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ

VIDEO Pogledajte jednu od žešćih svađa u Saboru: 'Ajde, izbacite me. Sram vas bilo'

Zagreb: Sabor tjedni rad završava glasovanjem o raspravljenim točkama dnevnog reda
Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2021.
u 19:29

- Zašto niste opomenuli kolegu koji maše rukama dolje? Ja želim reći nešto o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti? Dobro kolega, uskratite, ali pred hrvatskom javnosti budite Vi odgovorni za to - vikao je Hajduković

Tijekom večerašnje rasprave o Zakonu o udomiteljstvu zastupnik iz Kluba socijaldemokrata Domagoj Hajduković sukobio se s potpredsjednikom Sabora Željkom Reinerom zbog čega je Hajduković udaljen sa sjednice.

Sukob je započeo kada se Hajduković javio za povredu poslovnika, s obrazloženjem da HDZ-ov zastupnik Ante Deur "stalno priča o SDP-u 1 i 2, možda bi trebao razgovarati o HDZ-U 1, kriminalnoj organizaciji koja je osuđena." Potpredsjednik Sabora ga je prekinuo te mu rekao da to nema veze s povredom poslovnika i izrekao mu prvu opomenu zbog zloupotrebe institucije povrede poslovnika.

- Sa tim smiješkom... Kolega, Vi ste član kriminalne organizacije. Što da sjednem? Sjedite vi. Sramite se Vi kolega. Vi ste član kriminalne organizacije, nisam ja - nastavio je vikati Hajduković mašući rukama prema dijelu sabornice gdje sjede HDZ-ovi zastupnici.

VIDEO Sukob u Saboru

Reiner mu je za to vrijeme izrekao drugu opomenu i oduzeo mu riječ, ali s obzirom da je Hajduković nastavio govoriti izrekao mu je i treću opomenu s oduzimanjem riječi do kraja rasprave o ovoj temi.

- Ma dajte, zašto? - upitao je Hajduković, na što je Reiner odgovorio da je nastavio govoriti iako ga je opomenuo. 

- Niste - uzvratio je Hajduković.

- Jesam dva puta sam Vas opomenuo - kazao je Reiner.

- Zašto niste opomenuli kolegu koji maše rukama dolje? Ja želim reći nešto o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti? Dobro kolega, uskratite, ali pred hrvatskom javnosti budite Vi odgovorni za to - vikao je Hajduković.

- Ne možete tako govoriti. Izričem vam mjeru udaljenja sa sjednice za današnji dan. Nećete dobiti ništa s deranjem u Saboru - poručio je Reiner.

- Kolega Reiner, meni ćete oduzimati riječ kad kažem što su hrvatski sudovi presudili? Pa sram Vas bilo. Ajde, izbacite me sada. Evo neka dođe straža, neka me izbaci. Sram Vas bilo - galamio je Hajduković.

- Pogledajte se. Gleda Vas i hrvatski narod - prekinuo ga je Reiner.

- Gledaju Vas kolega, koji ste član kriminalne organizacije - odgovorio mu je Hajduković.

Reiner ga je potom ponovno pozvao da izađe, na što ga je Hajduković upitao znači li to da ostaje pri svome.

- Ja sam svoje rekao - zaključio je Reiner.

O incidentu se Hajduković oglasio i na Facebooku.

- HDZ -ova demokracija, demokracija viteza Reinera i osuđene korupcijske organizacije, je uskraćivati zastupnicima pravo na govor. Nikada me nećete ušutkati, posebno o temama o kojima progovaraju Dugine obitelji. Pogledajte kolege iz HDZ-a što vaši kolege iz EPP-a zagovaraju, jako različite od vaših. Jesmo li moj partner i ja, kao pripadnici LGBT zajednice, građani drugog reda? Po HDZ-u, jesmo. Još tragičnije je što u isto vrijeme 3.000 djece čeka dom ispunjen ljubavlju i roditelje, nebitno kojeg spola - napisao je Hajduković.

Komentara 55

KA
kavranbird
20:14 25.11.2021.

Hajduković je namjerno provocirao jer voli kada ga nose mišićavi dečki.

Avatar Mars
Mars
20:52 25.11.2021.

Za SDP je normalno uvijek ono što nije normalno.

JM
juretic.milan
20:48 25.11.2021.

Tipično. Čim nešto nije po njihovom, onda su ugroženi jer su : pederi, Srbi, ili bilo šta drugo što im u tom trenutku odgovara. Koga briga što si peder. Ni ja ne vičem po cesti: ja sam jebač na baterije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije