Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKORO ZAVRŠILI U PROVALIJI

VIDEO Bizarna nesreća: Pogledajte gdje je završio tramvaj, ljudi ostali u nevjerici

Train derails near Rotterdam, Netherlands
Foto: Polina Nasedkina/Newscom/PIXSELL
1/6
03.11.2020.
u 11:40

Inženjeri trenutačno pokušavaju dokučiti kako je tramvaj uspio iskočiti iz tračnica i na koji ga način sigurno ukloniti s kipa.

U ponedjeljak je u Rotterdamu tramvaj iskočio iz tračnica na terminalu na neuobičajen način. Umjesto da se odveze do prve postaje, tramvaj se našao na vrhu goleme statue koja predstavlja dva kitova repa.

Da je prešao samo koji metar više, pao bi u provaliju od 10 metara. Vozač je bio šokiran, ali nasreću je prošao bez ozljeda, a olakotna je okolnost i to što u vagonima nije bilo putnika.

Statua podignuta na kraju terminala ima simboličan naziv "Saved by Whale's Tale" (Spašen zahvaljujući kitovu repu), no umjetniku koji ju je osmislio i izradio pritom nije na umu bilo stvarno 'spašavanje' tramvaja. 

"Bez sumnje, prizor je prilično poetičan, no zaista je sreća da je statua koja predstavlja kitove repove podnijela težinu tramvaja", rekao je umjetnik i arhitekt Maarten Struijs  za list Algemeen Dagblad.

Inženjeri trenutačno pokušavaju dokučiti kako je tramvaj uspio iskočiti iz tračnica i na koji ga način sigurno ukloniti s kipa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije