Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBE U MOSULU

VIDEO Autom blokirao prolaz samoubojici: Irački vojnik žrtvovao svoj život kako bi spasio kolege

irak, mosu, napad
Screenshot
09.03.2017.
u 17:01

Napad se dogodio u Mosulu i nije poznati kada je nastala, a sve je snimio dron koji pripada Islamskoj državi.

Napad automobilima punim eksploziva jedan je od glavnih načina ratovanja kojim se koriste džihadisti Islamske države. Vozači samoubojice imaju zadatak doći do svojih meta i aktivirati eksploziv s ciljem da ubiju što više ljudi.

Prije nego dođu do mete, napadači naglo ubrzaju kako bi iznenadili protivnike i na internetu se nalazi puno snimaka uspješnih napada. No, jedan je irački vojnik osujetio napad i žrtvovao svoj život da spasi svoje kolege.

Napad se dogodio u Mosulu i nije poznati kada je nastala, a sve je snimio dron koji pripada Islamskoj državi. Na snimci se vidi kako jedno vozilo stoji na ulici dok kraj njega prolazi irački vojnik u oklopnom Hummeru. Nakon što je prošao nekoliko metara, vozač je vidio vozilo Islamske države te je naglo krenuo unazad i stao uz drugo parkirano vozilo i tako blokirao prolaz. U tom trenutku velikom brzinom dolazi bijeli automobil u kojem se nalazi eksploziv i vozač je bio primoran tamo izvesti napad.

Na početku snimke vidi se grupa iračkih vojnika niže niz ulicu gdje se dogodio napad. Da vojnik automobilom nije zagradio prolaz sasvim je sigurno da bi samoubojica došao do njih. Iako nije službeno poznata sudbina vozača Hummera, komentatori na internetu pišu kako je on podnio "najveću žrtvu", javlja Daily Mail.

>> Irak: 26 mrtvih u bombaškom napadu na svatove

>> Bombaš samoubojica raznio se na tržnici, poginulo je najmanje 39 ljudi

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Kamzar
06:31 10.03.2017.

Tkoja je to tuga ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije