Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATROGASCI NA TERENU

VIDEO U Novom Zagrebu gorjelo reciklažno dvorište

Foto: Karla Firšt
1/15
04.05.2021.
u 13:46

Nitko u požaru nije stradao, a policija stavlja traku i blokira područje.

U Novom Zagrebu u Sarajevskoj ulici došlo je do požara nešto nakon 13 sati. Vatrogasci su nam kazali kako je riječ o požaru reciklažnog dvorišta te da gori otpad (plastika, papir i sl.) na površini cca 150 m2.   

Oni su dojavu dobili u 13:22, a nešto prije 14 sati požar je bio stavljen pod kontrolu. Na terenu je 5 vozila i 19 vatrogasaca. 

Video snimila: Karla Firšt

Građani javljaju kako se mogao vidjeti gusti bijeli dim, a vatrogasci ističu kako je to dobro jer to znači da je požar ugašen. Mnogi čitatelji navode kako se osjetio i smrad.  

– Kada sam hodala prema tamo baš je bilo sve sivo i gusto, a kada sam stigla, bilo je malo dima i samo se osjetio miris – kazala nam je čitateljica. 

Nitko u požaru nije stradao, a policija stavlja traku i blokira područje. Uzrok će utvrditi očevid. 

1/10

- Sad slijedi raskapanje - kazao je jedan od zagrebačkih vatrogasaca istaknuvši kako nema ozlijeđenih iako je tamo bio jedan radnik. 

Naveo je i to da je 150 metara kvadratnih glomaznog otpada bilo zahvaćeno požarom. 

- Ne znamo što je uzrok požara. Nama je najvažnije da što brže ugasimo požar. Nema više otvorenog plamena, sad je samo izdimljavanje - naveo je jedan od vatrogasaca. 

Na mjesto požara stigao je i Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

- Požar je lokaliziran. Policija će utvrditi zbog čega je došlo do požara. Malo je bilo neobičajno što tu nema hidranta, ali vatrogasci su se snašli sami tako da im taj hidrant nije bio neophodan - kazao je Kalinić. 

Upitan o tome je li primjereno što je reciklažno dvorište toliko blizu zgradama, rekao je da ne zna i da bi trebalo pitati one koji su odgovorni

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
13:53 04.05.2021.

Stranka rada i solidarnosti zbrinjava otpad? Jel izašlo priopčenje da je zrak nikad bolji?

Avatar southman
southman
13:53 04.05.2021.

Najjeftinije zbrinjavanje !

SN
sasa.novak.58
15:00 04.05.2021.

Pripuzi opet jašu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije