Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed u Rijeci

Vidas: Svatko je '91. mogao braniti domovinu i biti povlašten

Prosvjed07
Nel Pavletić/PIXSELL
17.06.2010.
u 16:15

Nismo mi krivi za ovakvo stanje u državi, krivi su ratni profiteri. Netko će se morati bojati zbog onoga što je stekao na račun naše krvi - poručio je sa skupa predsjednik UBHOR-a Bojovnik Boško Vidas.

Nezadovoljni najavljenim smanjivanjem braniteljskih mirovina za 10 posto, ali još i više time što se njihove mirovine nazivaju povlaštenima predstavnici novoosnovane Udruge branitelja Hrvatskoga obrambenog rata Bojovnik Rijeka prosvjedovali su danas na riječkom Korzu. Premda su na prosvjed nazvan “I ja sam povlašten” pozvani predstavnici udruga Domovinskog rata iz cijele Hrvatske, osim pisama podrške, izostao je očekivani broj prosvjednika, skupu se odazvao tek manji broj ljudi.

- Svatko je ‘91. mogao braniti domovinu i biti povlašten. Nismo mi krivi za ovakvo stanje u državi, krivi su ratni profiteri. Netko će se morati bojati zbog onoga što je stekao na račun naše krvi - poručio je sa skupa predsjednik UBHOR-a Bojovnik Boško Vidas. Pozvao ja okupljene da za jednu kunu kupe sačuvane prazne čahure iz Domovinskog rata koje su na skupu prodavali - po cijeni za koju se prodaju i hrvatska brodogradilišta, kazao je Vidas. O svojim "povlasticama" na skupu je progovorio i Ivica Molnar, umirovljeni vojni policajac.

- Imam besplatnu autobusnu kartu, to je moja prva povlastica, a druga je ta što je svaki kontejner za smeće moj, jer sa 2200 mirovine ne mogu preživjeti - kazao je I. Molnar.

Ključne riječi

Komentara 41

Avatar Thor
Thor
22:37 17.06.2010.

A koga ćemo onda nakon desanta dovesti na vlast,SDP i njihove udbaše?!Još gore lopove od HDZ-a.Sjećam se zagrebačke krize i Canjuge,tada se tvrdilo da oporba nudi bolja riješenja,pa smo tako dobili Bandića i zamijenili korumpiranoga još korumpiranijim!!!!

ZA
zabac
12:07 18.06.2010.

zaomije ovih ludi nepravdaje velika invalidi su tesko im je dalisu dio sebe a vidi sad mora traziti hranu po kontejnerima ,zalost

DU
Deleted user
09:09 20.06.2010.

Sad nam sudbinu kroje oni koji su bježali i skrivali se ,oni koji su bili premladi da idu u rat a imali su 25 godina(milanović) oni koji su pljačkali i koji su pili kave po terasama,oni koji idu po koncertima lepe brene i zazivaju koncert riblje čorbe. vrijeme je da dignemo svoj glas,da se okupimo i obranimo ono za što smo se borili i za uvjerenja u koje smo vjerovali,za sve one koje su život dali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije