Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u dva

Veljača Stankoviću: Vi ste bijeli heteroseksualni muškarac na poziciji moći

Jelena Veljača
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
20.10.2019.
u 18:16

Stanković ju je pitao zašto si je Salma Hayek dopustila da je Weinstein zlostavlja i zašto je o tome šutjela 14 godina. Voditelj je rekao da mu to ne zvuči uvjerljivo.

Zadarski slučaj silovanja otkrio je frustraciju i nepovjerenje u pravnu državu. Da sam dio političkog establišmenta, mene bi to zabrinjavalo. To je nakupljena frustracija, koja govori da se ljudi ne osjećaju sigurnima – rekla je, gostujući danas u emisiji Nedjeljom u 2, producentica, scenaristica i društvena aktivistica Jelena Veljača. Otkrila je da je zadovoljna subotnjim prosvjedom “Pravda za djevojčice” koji je održan diljem Hrvatske.

– Ovaj prosvjed nije samo naš. Od ožujka do danas uspostavili smo odnos sa stručnjakinjama s mnogim vrlo važnim akterima nevladine scene koje se bave tim i sličnim pitanjima. Nismo htjeli raditi prosvjed za nešto neopipljivo. Ključan zahtjev prosvjeda bio je da se stvori sustav za pomoć žrtvama seksualnog nasilja – rekla je Veljača. Prokomentirala je i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović riječima da “nije dovoljno angažirana po pitanju zaštite žena i ženskih prava”. Komentirala je i inicijativu Me Too, koja je nastala nakon što je otkriveno da je poznati producent Harvey Weinstein zlostavljao mnoge žene.

Stanković ju je pitao zašto si je Salma Hayek dopustila da je Weinstein zlostavlja i zašto je o tome šutjela 14 godina. Voditelj je rekao da mu to ne zvuči uvjerljivo.

– To je izjava koja se često čuje kada se govori o seksualnom nasilju. Vi sekundarno viktimizirate Salmu Hayek. To bi vam rekla svaka stručnjakinja. To nije zdravorazumsko razmišljanje. Vi ste bijeli heteroseksualni muškarac na poziciji moći. Vi ne razumijete da muškarci i žene, čak da su na istoj poziciji moći, nisu ravnopravni. To feminizam pokušava već jako dugo reći. Nije isto vodi li Nedjeljom u 2 muškarac ili žena – kazala je gošća emisije.

Komentara 104

Avatar white socks
white socks
18:27 20.10.2019.

"bijeli heteroseksualni muškarci", globalistička mantra koju ponavlja mala februarka jer ne zna ništa pametnije reći. Strapno.

Avatar Reconquista
Reconquista
18:39 20.10.2019.

Obična kokoš. Zahvaljujem unaprijed na banu.

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
18:31 20.10.2019.

Radikalna yugo ljevičarka udarila na radikalnog yugo ljevičara radikalno feminističkim konstruktom. Me like. :)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije