Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

Vesnu Škare Ožbolt razljutio potez emisije Otvoreno, traži ispriku od HRT-a

ozbolt
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
10.02.2021.
u 23:23

Veseli nas vidjeti da je HRT Otvoreno pozvao samo predstavnike stranaka, čak i onih koje još jučer nisu znale tko će im biti kandidat, a program im je još u natuknicama. Nezavisne kandidate su izostavili ovoga puta, navodi Škare Ožbolt

Vesna Škare Ožbolt žestoko je komentirala na svojem Facebook profilu HRT-ovu emisiju Otvoreno te navela kako očekuje ispriku jer ona nije bila pozvana u emisiju. Podsjećamo, ona je svoju kandidaturu najavila prije dva mjeseca. 

Tema večerašnje emisije bili su predstojeći izbori u Zagrebu, a kao gosti pozvani su kandidat HDZ-a Davor Filipović, Joško Klisović iz SDP-a koji još uvijek nije službeni kandidat stranke, kandidat stranke Možemo! Tomislav Tomašević, Zvonimir Troskot iz Mosta te mogući kandidat Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Večeras je tema na Otvorenom lokalni izbori u Zagrebu. Vesna Škare Ožbolt nije pozvana. Službeni odgovor od glavnog voditelja glasi: 'pozvali smo 5 najjačih političkih opcija 3 mjeseca prije izbora'. 

Veseli nas vidjeti da je HRT Otvoreno pozvao samo predstavnike stranaka, čak i onih koje još jučer nisu znale tko će im biti kandidat, a program im je još u natuknicama. Nezavisne kandidate su izostavili ovoga puta. Nezavisni bi vas mogli iznenaditi! Da li voditelji ili urednici na javnoj televiziji imaju pravo odlučivati o tome koje su "najjače političke opcije" bez ikakvog izvora, ankete ili obrazloženja? Vesna Škare Ožbolt je trenutno najjača politička opcija za Zagreb.

Javna televizija treba služiti javnosti a ne uskim interesima nekih 'političkih opcija'. Ili neka se naslov emisije preimenuje u 'Zatvoreno'. Vjerujemo i nadamo se da će HRT ispraviti svoju grešku. Za početak bi isprika u večerašnjoj emisiji bila dovoljna. Veselim se pozivu u neku od sljedećih emisija!" stoji u statusu Vesne Škare Ožbolt. 

 

Komentara 41

ST
stefj
08:38 11.02.2021.

Vjerojatno neće skupiti niti 1%. No to ne opravdava HRT koji je navodno javni servis, pa bi morao podjednako tretirati sve kandidate. No, onda su takve emisije totalno neinteresantne i negledljive... Mada niti predstavljeni kandidati nisu nešto, jedino što imaju stranke iza sebe pa će skupiti više... Izbori se na kraju svode na to tko će ući u drugi krug, možda s Bandićem, pa da onda izbore okrene kao referendum protiv Bandića. Kako sada izgleda, za drugi krug najviše šanse imaju Tomašević i Bandić... No ako u drugi krug ne uđe Bandić, onda strategija 2/3 stranaka pada u vodu. Što u drugom krugu mogu pričati Tomašević, Klisović, Troskot, itd ako s druge strane neće biti Bandić?

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
06:14 11.02.2021.

Prvo, gospođa Škare Ožbolt razumije hrvatsku politiku. Zatim, ima određenog vrhunskog iskustva i poznaje dio političara, umjerena u nastupima i s jako malo repova iza sebe. Ono što nema je organizacija iza nje i vidljivo iskustvo i prodornost u samostalnomm upravljanju. Veliki broj građana je ne poznaje dovoljno. I nešto stečenih neprijatelja.

DH
dalibor.hren
09:51 11.02.2021.

Jesu li službeno istaknute kandidature?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije