Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARE OPTUŽBE

Mišetić objavio na Twitteru: Vesna Teršelič tražila je da se procesurira Jure Radić

Mišetić
Foto: Twitter screenshot
1/4
11.09.2016.
u 11:50

Za mene je ključno pitanje odgovornosti političara, osoba poput Jure Radića, govorila je voditeljica Documente nakon osuđujuće presude hrvatskim generalima u Haagu

Odvjetnik Luka Mišetić, najpoznatiji kao branitelj generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom, na Twitteru je objavio link na članak iz kojeg je vidljivo kako je svojedobno, nakon osuđujuće presude njegovom klijentu, Vesna Teršelič tražila procesuiranje Jure Radića. Evo i izvoda iz tog intervjua voditeljice za suočavanje s prošlošću Documenta koji je dala za Danas.hr:

...Tribunal ima jako dobru web stranicu sa svim optužnicama. Nažalost, transkripti su na engleskom i nadam se da će biti prevedeni na hrvatski. Udruge su pokušale objasniti što  presude znače, pogotovo udruženi zločinački pothvat, gdje se spominju ključni, pokojni političari, Tuđman i Šušak. Gorak je okus ostao jer su osuđeni samo generali. Za mene je ključno pitanje odgovornosti političara, osoba poput Jure Radića, koji se spominje u presudi. On je i dalje vrlo aktivan i daje mu se velik prostor, a očekivala bih od medija da su puno prostora dali pravnicima i raspravama profesora pravnih fakulteta, pogotovo zbog studenata. Ne vidim niti dovoljno aktivnosti i zauzimanja stavova. Državno odvjetništvo je u utorak objavilo dodatne podatke o Oluji, koje je moralo objaviti prije. Što se tiče Lore, stvarno postoji Bajićeva odgovornost za zakašnjelo procesuiranje.

I opet se ne spominje Jure Radić.

- Opet se ne spominju imena! Objavili su brojke, a važna su imena žrtava jer se već godinama operira podacima. Ukoliko tvrde da su nekad osumnjičeni za ubojstva civila osuđeni, zašto ne objave imena pravomoćno osuđenih, mjesta počinjenja zločina. Treba biti konkretan, nije vrijeme da se barata statistikama jer se njima previše manipuliralo u prošlosti, sad je vrijeme da se objave skenirane presude, rekla je, između ostalog Vesna Teršelič u intervjuu objavljenom pod naslovom "Nikad nije prekasno da se Gotovina pokaje".

Podsjetimo, Jure Radić, ministar obnove i razvitka i prestojnik ureda u vrijeme prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, te dugogodišnji čelnik građevinske tvrtke IGH, preminuo je u 63. godini u noći s petka na subotu na zagrebačkom Rebru od posljedica karcinoma želuca, bolesti koja mu je otkrivena lani na ljetovanju u Baškoj Vodi, gdje je i rođen i provodio odmore. Navodno je, kažu nam njegovi poznanici, teško podnio kemoterapiju, iako oni koji su ga vidjeli među posljednjima nisu naslučivali najgore, s obzirom na to da je mentalno bio jako dobro. 

>> I Ivo Josipović bi se trebao crvenjeti zbog nagrade Vesni Teršelič

Komentara 63

SX
sudbina x
12:03 11.09.2016.

To su ti koje je financirala Vesna Pusić a koji rovare i razaraju Hrvatsko tkivo. Taj čovjek je bio toliko dobar da niti mrava ne bi zgazio ali smetao je petoj koloni jer nije ostvarila svoje ciljeve...

SN
snajper
11:54 11.09.2016.

Mislim da psima preba zabraniti lajanje. Tko je za nek lajka

IV
ivanmisura16
11:59 11.09.2016.

Čuj ove da nikada nije kasno da se gotovina pokaje . General Ante Gotovina se nema za što kajati oluja je bila oslobodilačka akcija hrvatskih redarstvenih snaga i prema tome nema se tu Gotovina za što kajati on je svojuju nevinost dokazao u Hagu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije