Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubljanska banka
Povratak na članak

Vesna Pusić sastaje se i s Erjavcem i s Janšom u Čileu

Kad je riječ o kompromisu sa Slovenijom, doznaje se da su se i unutar SDP-a pojavile dvije struje. Jedna zagovara čvrst stav da se Ljubljani ne popusti, a druga, kojoj je, navodno, sklon i premijer Zoran Milanović, je fleksibilnija

Komentari 20

Avatar Idler 3
Idler 3
23:12 26.01.2013.

Nek onda dotična na čelu sa svojim voljenim premijerom i još voljenijim partijskim čelnikom "Bracom" isplati štediše iz svog žepa...a moš si mislit >;-))

VL
PA
pakaa
12:08 27.01.2013.

Svi oni koji zagovaraju da se tužba povuće trebaju preuzeti na sebe dug i pozvati štediše Ljubljanske baneke da se njima hitno jave na njihove kućne adrese ili gdje će navesti da vrše isplatu stare devizne štednje sa kamatom odom od 27.04. 1991.g U suprotnom će se dogoditi juš jedna krađa i prevara u kojoj če ponovo narod platiti ceh politike u kojoj pojedini imaju osbne materijalne koristi.

VL
KO
kolarjeva3
13:34 27.01.2013.

ploto"TM" 79% izvoza Slovenije je na zapadno tržišće i Rusije ! Slovenija živi od zapada i Rusije !!

VL
BU
bubimir
22:09 26.01.2013.

niste napisali što je na jelovniku, za predjelo sirova glavnica, za glavno jelo kamate bez šlaga a za desert pristupanje u eu bez gaća

VL
IN
intellegens
22:32 26.01.2013.

zar se mora ici u cile da bi se razgovaralo sa susjedima

VL
OB
-obrisani-
22:43 26.01.2013.

Sve je jasno kao dan! Jedna od tvrtki Nove ljubljanske banke dala golemi kredit Milanovićevu bratu, stoga se naši diplomati nisu pretrgli u obrani hrvatskih interesa. Što je bilo vidljivo u Strasbourgu gdje je troje kukavnih Bosanaca odnijelo pobjedu nadad čitavom ergelom preskupo plaćenih američkih odvjetnika Nove ljubljanske banke. Nakon odluke da Slovenci trebaju vratiti zadnji cent, naši su političari, prvenstveno Josipović i Pusićeva, izjavljivali da dvije države trebaju dogovoriti kompromisno rješenje!? Iako se radi o privatnoj štetnji o kojoj dvije države nemaju što pregovarati! Možda se jednoga dana otkrije da je NLB, pored obitelji Milanović, kreditirala i obitelji Josipović i Pusić. Skandalozno ponašanje naših političara doista se ničime drugime ne može objasniti.

VL
Avatar maximus69
maximus69
22:50 26.01.2013.

Neznam sad s čijim ona ide stavom tamo...Sa svojim, Klisovićevim, Čačićevim, Milanovićem? U biti nevažno je to, jer oni znaju navodno što rade....Ili da im pošaljemo Zoku, on će im to sve lijepo ispričati, svima će sve biti jasno i nikome ništa neće biti jasno, al on će ih sve "pomesti" kako veli Tatjana Munižaba inače vazda objektivna novinarka...Mada kad čovjek čuje da će nezaposlenost prestati padati nakon ožujka, onda se ipak imamo ćemu nadati. Jer onda kad se dotakne dno dna, onda se možemo nadati rastu zaposlenosti....Ipak poslije kiše dolazi sunce (neznam jeli ovo sa kišem i suncem Zokina izjava, ali parafraziram)

VL
DJ
Djedmedjed
23:04 26.01.2013.

kad god se radi o skakljivim temama, onda ugovaraju sastanke na kraju svijeta, da ne bi kaj procurilo u javnost. ako bude Pusicka zastupala stedise, onda znajmo da ne budu dobili ni glavnice nazad (kamate su im vec oprostili). fucka se Pusicki za gastarbajterske ustedjevine...

VL
ME
Merlin
23:21 26.01.2013.

kad god pročitam da Zoki negdje putuje, sav se preznojim i pitam se koliko štetu će ovaj put napravit hrvatskoj i šta će kome poklonit; kad god pročitam da pusićka negdje putuje, isto tak me znoj oblije i čekam daa se što prije vrati natrag da u miru procijenimo koliku je štetu napravila hrvatskoj. eeee, a kad pročitam da putuju u tandemu....eee, onda, jednostavno dignem ruke....i pomislim, o, bože zaašto si nas ostavio? popijem jednu-dvije žešće ili barem pola litre pive i čekam prva medijska izvješća da vidimo što su ovaj put ispregovarali, ispreprodvali i tko se više osramotil: zoki ili pusićka. eto. tražit ću od doktora da mi napiše dijagnozu PTSP, blaži oblik: uzrok: učestale prevare i obmane od strane premijera i ministarke regiona. i onda ću tražit odštetu od države. i to bi i svi hrvati imali puno moralno pravo učiniti! jer sve ovo je too much, just too much!!

VL
Avatar madcap
madcap
23:34 26.01.2013.

Treba ostati čvrst i dostojanstven. Janša je već gotov a bude li se Slovenija izblamirala do kraja bit će upamćen i kao propali političar. Ne treba im popustiti jer blefiraju.

VL
GO
google385
23:34 26.01.2013.

netreba popustiti dug je dug

VL
PO
polde
10:31 27.01.2013.

NJUŠKALO Nešto drugo je interesantno – U 11 mjeseci 2012 Hrvatski izvoz uz pomoć svjetsko priznatih brendova ( tako kaže naš mikro ) iznosio je 8,91 mrd.€ što iznosi cca 2024€ po stanovniku, pokrivenost uvoz/izvoz 59,1%. Mala Slovenija, država kojea koje uopšte nema ( osim Mercatora),veličine vinograda,koja nema nikakvih brendova , koja nije daleko od bankrota izvozila je za 21mrd€ ( u isto vrijeme), što iznosi cca 10500€ po stanovniku, pokrivenost uvoz/izvoz 93% Znači da je mala Slovenija,manja od bivšeg Vjestnika, država koja uopšte nema ništa izvezla robe za 2,36X više nego Velika hrvatska. Forumaši kazali bi- pametnom dosta !!

VL
PE
peugeot
10:46 27.01.2013.

Gospodjo ministrice Pusic i hrvatski premijeru vlade gospodine Milanovicu, mozete se sastati sa predstavnicima 'krova s Balkana' bilo gdje, bas i na samom Marsu, ali nemojte smetnuti s uma da se ne radi o novcu drzave Hrvatske, a jos manje o Vasem osobnom, nego je rijec o gastarbajterskom novcu kojeg su nasi ljudi bivajuci bezdusno eksploatirani krvavo zaradili radeci najteze poslove u Njemackoj i ostalim zemljama zapadne Europe. Rijec je, ponavljam, o staroj deviznoj stednji koju su hrvatski gradjani polozili kod zloglasne Ljubljanske banke ima od toga 20 godina, a koju LOPOV ("balkanci sa sjevera") ni u snovima ne misli da vrati (420 milijuna eura+kamate za 20 godina). Nekakav "spanjolski kompromis" koji se ovdje pominje o slovenackim "nekretninama", to je prava smijurija ! Tko ce lud kupovati slovencake nekretnine ? Gdje su te njihove "nekretnine" ? Na samo desetak kilometara njihove obale ? Ma, hajte, molim Vas budimo ozbiljni !

VL
SK
skic1
11:18 27.01.2013.

Ako im sad popuste za banku mislim da bi im trbali dat i par otoka u istom paketu.

VL
OB
-obrisani-
11:34 27.01.2013.

"Hrvatska nas tuži, a premijeru idu milijuni. Obitelj hrvatskog premijera Zorana Milanovića je od 2007. u odličnim odnosima s Ljubljanskom bankom", piše u tekstu u Novicama. Slovenski list iznosi podatak da je zagrebačka tvrtka Modestus dobila povlašteni kredit od Nove Ljubljanske banke, a da si jamci za tvrtku i roditelji Zorana Milanovića. "Kredit je odobren u Frankfurtu preko podružnice NLB-a LHB International. Kao jamci se navode tvrtke Stanogradnja i Trgovine Minčeta, te pojedinci Tomislav Šimunac, Igor Maksimiljanović, te Đurđica i Stipe Milanović", pišu Novice.

VL
CV
crna vrana
12:08 27.01.2013.

Vrlo smo blizu rješenja. Jednogodišnjim neradom Vesnica je dovedena u cajtnot. Slovenci su eto kadri i ISCENIRANJEM Janšinog odlaska pojačati i provesti svoj ucjenjivački plan. Hrvatski smušenjaci će sada sigurno povući punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke (koje se timeme stavljaju ad acta zbog nastupanja zastare).Tako drugi put od Janeza kupujemo ulaznicu za EU-klub koji se raspada. Prvi put Jadrankicinom nonšalantnom predajom hrvatskog državnog teritirija (mora) na neviđeno, drugi put Vesnicinim elegantnim odustajanjem od potražnje naših 300 mil. eura (bez pripadajućih kamata). Naziv za poveznicu iliti JUNCTION jedne i druge škole diplomacije koje navedoh je svekolika NEKOMPETENTNOST. Pučkoškolci bi konzekventnije branili hrvatske nacionalne interese. Ako mislite da pretjerujem , onda se tu radi o nečem još gorem - izdaji.

VL
MC
mcmarko
12:33 27.01.2013.

ovi naši političari više slušaju strane kriminalce nego vlastiti narod. može ih biti sram.

VL
OB
-obrisani-
12:45 27.01.2013.

26.01.2013. u 22:43h D.Š. je napisao/la: Sve je jasno kao dan! ++++++++++++ Baš me zanima kakav bi bio tvoj stav po ovom pitanju i da li bi te uopće interesiralo da nisi izravno oštećen od slovenske države. No mene zanima ovo ispod: "Kredit je odobren u Frankfurtu preko podružnice NLB-a LHB International. Kao jamci se navode tvrtke Stanogradnja i Trgovine Minčeta, te pojedinci Tomislav Šimunac, Igor Maksimiljanović, te Đurđica i Stipe Milanović", pišu Novice. P.S.Nije li to baš podružnica NLB ,gdje je bilo pohranjeno i blokirano,čini mi se 681milijun usd,koje su trebale biti predmet sukcesije.No Slovenci i Srbi, zajednički su izvukli taj novac,koji je morao biti blokiran,na štetu ostalih država,nastalih iz ex.sfrj.Što se kasnije događalo sa tom pljačkmom,nije mi poznato,a nije bilo niti previše govora o tome.

VL
FR
franjo
13:31 27.01.2013.

Cile je kao najveci rudnik Bakra na svijetu potpisao novi ugovor sa Njemackom. sta su nasi potpisali. Sastaju se , ali imali od toga ista koristi ili samo jedu i piju i na kraju se pozdrave.

VL
LA
larala
20:49 28.01.2013.

"unutar SDP-a pojavile dvije struje. Jedna zagovara čvrst stav da se Ljubljani ne popusti, a druga, kojoj je, navodno, sklon i premijer Zoran Milanović, je fleksibilnija" mene osobno samo zanima što si politicari umišljaju, tko su oni da imaju pravoo ljudima oduzeti njihov novac za svoju fotelju? pa, zar je naša politika toliko nisko pala?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.