Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u čakovcu

Vesna Pusić: 'Nema raskola u HNS-u na sjeverozapadu Hrvatske'

vesna pusić (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
17.10.2013.
u 23:05

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova i Europske unije govorila je i o nekim temama sa sjednice Vlade, poput one o tužbi protiv Srbije, koja nije ispunila uvjete za povlačenje tužbe.

Nema raskola u HNS-u na sjeverozapadu Hrvatske, zaključeno je tijekom posjeta Vesne Pusić Međimurskoj županiji. Predsjednicu HNS-a u Čakovcu je dočekao župan Matija Posavec, koji je također istaknuo da među HNS-ovima vlada sloga. U studenom će se održati stranačka izborna skupština za Međimursku županiju. Odgovarajući na novinarska pitanja, V. Pusić je rekla da je stranka jedinstvena i da su narodnjaci najhomogenija politička opcija. Na pitanje kakva će biti sudbina Radimira Čačića po izlasku iz zatvora, odgovorila je da to nije tema o kojoj se sad razgovara.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova i Europske unije govorila je i o nekim temama sa sjednice Vlade, poput one o tužbi protiv Srbije, koja nije ispunila uvjete za povlačenje tužbe. Potvrdila je da će pravnog zastupnika Hrvatske na Međunarodnom sudu u Haagu Mirjana Damašku zbog obveza na Yaleu zamijeniti Vesna Crnić-Grotić. V. Pusić je u Čakovcu upoznata s projektom Centra znanja, kandidatom za međunarodnu nagradu za promicanje poduzetništva. Riječ je o priznanju koje Europska komisija dodjeljuje od 2005. godine, a na natječaju sudjeluju zemlje članice EU, Island, Norveška, Srbija i Turska. Nakon razgovora sa županijskim čelnicima, sastala se i s članovima stranke u Međimurskoj županiji.

>> \'HNS je proljetos bio na najnižoj točki u posljednjih 15 godina\'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije