Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VESNA ALABURIĆ

Braniteljica M. Petkovića: 'Presuda je nepravična'

Milivoj Petković i Vesna Alaburić ispred Ministarstva pravosuđa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.11.2017.
u 16:28

"Mislimo da je ova presuda nepravična, ne odražava stanje na terenu i prave ciljeve politike bosanskohercegovačkih Hrvata"

Vesna Alaburić, braniteljica bivšeg zapovjednika HVO-a Milivoja Petkovića, kojem je danas u Haagu potvrđena kazna od 20 godina zatvora, kazala je u srijedu da presudu čelnicima bosanskohercegovačkih Hrvata smatra nepravičnom.

"Mislimo da je ova presuda nepravična, ne odražava stanje na terenu i prave ciljeve politike bosanskohercegovačkih Hrvata", rekla je Alaburić.

Žalbeno vijeće haškog suda u srijedu je bivšem predsjedniku vlade Herceg Bosne Jadranku Prliću potvrdilo 25 godina zatvora, bivšem ministru obrane Bruni Stojiću 20 godina zatvora, bivšem zapovjedniku HVO-a Slobodanu Praljku 20 godina, nakon čega je on počinio suicid otrovom, zatim bivšem načelniku glavnog stožera HVO-a Milivoju Petkoviću 20 godina zatvora, bivšem zapovjedniku vojne policije Valentinu Ćoriću 16 godina zatvora i načelniku Ureda za razmjenu zarobljenika Berislavu Pušiću 10 godina zatvora.

Žalbeno vijeće zaključilo je također da je postojao i udruženi zločinački pothvat, te međunarodni oružani sukob uz umiješanost Hrvatske kao i stanje okupacije, odbacujući žalbe obrane te da je rušenje starog mosta u Mostaru bilo vojno opravdano prihvaćajući žalbe obrane.

Braniteljica Brune Stojića Senka Nožica izjavila je kako je šokirana presudom šestorici Hrvata iz BiH i smrću generala Praljka.

"Sve ovo što se dogodilo šokiralo nas je. I presuda i ovako tragičan kraj, stvarno nismo vjerovali da će se ovako završiti", rekla je Nožica.

Komentara 5

Avatar Oneill
Oneill
18:16 29.11.2017.

zavisi koje povjest pisao povjest nemora uvjek biti istina.

PH
petar.hristov.568
18:08 29.11.2017.

Nije lako biti agresor, zar ne, Hrvatska povijest kaže drugačije...... haha....

Avatar Celzijus
Celzijus
18:57 29.11.2017.

Pa kak i ne bi bil osuđen branila ga kćer jugooficira, istočnih gena. U jbt!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije