Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Veronica od Berlusconija želi 3,5 milijuna eura mjesečno

berlusconi
AFP
26.11.2009.
u 18:42

Veronica Lario zatražila je rastavu braka u proljeće ove godine nakon što su talijanski mediji objavili da je Berlusconi otišao na proslavu 18. rođendana Noemi Letizije. Tad je izjavila kako je ogorčena spoznajom da njezin suprug posjećuje maloljetnice.

Veronica Lario traži od svoga supruga 43 milijuna eura godišnje, odnosno 3,5 milijuna mjesečno, a premijer Silvio Berlusconi odgovara da joj je voljan dati “samo” 300 tisuća eura mjesečno. Svađa i razvod najpoznatijega talijanskog, sada već bivšeg, bračnog para postaje pitanje novca, kao što se i očekivalo. Veronica Lario zatražila je rastavu braka u proljeće ove godine nakon što su talijanski mediji objavili da je Berlusconi otišao na proslavu 18. rođendana Noemi Letizije. Tad je izjavila kako je ogorčena spoznajom da njezin suprug posjećuje maloljetnice.

Ostavit će i nekretnine
Izvori bliski Berlusconiju, čija se imovina, uključujući i tvrtke, procjenjuje na 12 milijardi eura, objavljuju da je premijer već uplatio na račun Veronice Lario između 60 i 70 milijuna eura. Berlusconi je, navodno, voljan ostaviti Veronici, s kojom ima troje djece, i neke nekretnine, kao što je vila Belvedere u mjestu Macherio. Tu Veronica živi sa svojom djecom kada su ona u Italiji.

Prema nekim proračunima, rastava s Veronicom Lario mogla bi Berlusconija stajati čak šest Ronaldinha, kojeg predsjednik nogometnog kluba Milan plaća sedam milijuna eura po sezoni.

Gdje se sude
Druga računica, pak, pokazuje kako bi Veronica Berlusconija mogla stajati kao trećina svih plaća nogometaša Milana, koji ukupno godišnje stoje 125,5 milijuna eura.

Odvjetnica Veronice Lario Maria Cristina Morelli ne želi komentirati brojke i način na koji se zahtijeva plaćanje odštete za rastavu, o čemu pišu talijanski mediji.

– Pregovori su u tijeku kao i u svim rastavama braka i protivim se objavljivanju takvih informacija. Nemam što kazati, a takve vijesti ne pridonose razrješenju brakorazvodne parnice – izjavila je Berlusconijeva brakorazvodna odvjetnica Ippolita Ghedini, sestra parlamentarca i premijerova odvjetnika Nicola Ghedine.

Zanimljivo je da novinari nisu otkrili pred kojim se sudom vodi brakorazvodna parnica, jer ni onaj u Milanu, kao ni onaj u Monzi, u kojima bi se mogli voditi takvi sudski procesi zbog mjesta stanovanja bivšeg para Berlusconi, nemaju zaprimljen taj slučaj.

Ključne riječi

Komentara 5

DA
davormr
20:09 26.11.2009.

Tako će i Milka za 83 dana. prof. dr. MIROSLAV TUĐMAN DRUGI HRVATSKI PREDSJEDNIK (jer drugog nismo ni imali. Istina, Mesić je predsjednik RH, ali zar za njega uopće možemo reći da je „hrvatski predsjednik“?)

OB
-obrisani-
16:49 27.11.2009.

daj joj orlovo muda sa dva ukrštena maća

HS
H.S.S.-Seljacka Buna
23:52 26.11.2009.

Gdje je tu logika prava????! Dakle ovdje u ovom slucaju i slicnim kapital igra glavnu ulogu a ne brak. Logicno bi bilo sav kapital stecen u braku ide na pola a ostali kapital se nebi trebao dijeliti. Kako vidimo dadijeliti. Kako vidimo da kapital u braku ponekiputa postane preci od braka a posjecivanje osamnaeto godisnje djevojcice nebi trebao biti razlog rastave . Veronika nemisli na svoje troje djece kako budu oni pogodjeni nakon te odluke sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije