Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traju pregovori
Povratak na članak

Venezuela suspendirala protjerivanje američkih diplomata na 30 dana

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro u srijedu je prekinuo diplomatske odnose s Washingtonom i dao zaposlenicima američkog veleposlanstva rok od tri dana da napuste zemlju

Komentari 19

Avatar superhik74
superhik74
18:53 28.01.2019.

Guaido je dobio punih 97 tisuca glasova na izborima dok je Maduro dobio samo 6 miljuna i 400 tisuca pa je po americkoj "logici" (tko manje) i sasvim "logicno" da ovog Guaido-a proglase "predsjednikom" s tako "sirokom podrskom" naroda Venecuele.

VL
XA
xaron
23:40 27.01.2019.

Predsjednik (Trump- kapitalista) za koga pola njegove drzave smatra da je protuzakonito postao predsjednik, trazi smjenu drugog predsjednika (Maduro-komunista) jer je navodno protuzakonito na mjestu predsjednika. Ovo loci na neku politicku komediju iz proslog stoljeca sa poukom : kapitalosti ii komunisti su isti smrad ali sa drugim imenima.

VL
ST
stomugromova
20:30 27.01.2019.

Associated Press :-----------Smjena Madura je isplanirana u inozemstvu-----Prije uličnog prevrata ranije ovog tjedna je Juan Guaidó tajno putovao u SAD, Kolumbiju i Brazil kako bi razgovarao o strategiji oporbe u borbi protiv Madurove vlade, tvrde izvori koje je kontaktirala agencija Associated Press.Koalicija sedam latinoameričkih zemalja, koja je zajedno s Washingtonom odmah priznala Juana Guaidóa kao privremenog predsjednika Venezuele, konsolidirana je tijekom nekoliko tjedana tajnih dijaloga koji su uključivali šifrirane poruke i tajna putovanja lidera oporbe u inozemstvo, otkriva AP, pozivajući se na nekoliko izvora uključenih u ove pregovore. Prema riječima Antonia Ledezme, bivšeg gradonačelnika i bjegunca iz Venecuele, Guaidó je tajno putovao sredinom prosinca u SAD, Kolumbiju i Brazil kako bi dogovorio strategiju oporbe za organiziranje masovnih demonstracija koje su se trebale podudarati s predsjedničkom inauguracijom Nicolása Madura 10. siječnja. Kako ne bi privukao pozornost imigracijskih službenika, zastupnik je Venezuelu napustio kopnenim putem kroz Kolumbiju, potvrdio je još jedan anonimni opozicijski lider.

VL
BF
bf2
09:36 27.01.2019.

Možda je napredni komunistički vođa i veliki mag ekonomije shvatio da je SAD najveći kupac Venezuelanske nafte,da je kupuje po tržišnoj cijeni (za razliku od kube,kine koje imaju povlaštenu cijenu) i da plaća na vrijeme (tj plaća unaprijed). Narvno,venezuela može svoju naftu prodavati kome želi i po kojoj cijeni želi,ali teško da će se zbog ideologije odreći 10,3 milijarde $

VL
Avatar superhik74
superhik74
12:57 27.01.2019.

Osnovni razlog je sto je Venecuela odbacila petrodolar i sada prodaje naftu u Eurima a uveli su i kriptovalutu "Petro", cime su onemogcili imperiju kaosa "kupovinu" nafte svijezze tiskanim papirima bez pokrica. Sada Madura treba srusiti i ubiti kao Sadama Husseina u Iraku koji je isto bio uveo prodaju nafte u Eurima, a Gadafi se usudio uvesti "zlatni dinar"a kako je nakon toga zavrsio znamo. Razlog je uvijek isti a prodavanje magle uvijek sluzi istoj svrsi ispiranja mozga i zamaglivanja pravog razloga agresije protiv drzava koje ne prihvacaju diktat i hegemoniju petrodolara bez pokrica od kada je Nixon ukinuo pokrice u zlatu. Tehnologija "smjene rezima" je odavno razradjena i vec smo je bezbroj puta vidjeli na djelu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.