Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čistke na Prisavlju

Veljko Jančić dobio otkaz, metla čeka i Ured glavnog ravnatelja!

hrt
PIXSELL
01.04.2010.
u 18:48

Umjesto desetak bivših Sutlićevih savjetnika Popovac će imati samo dva pomoćnika i jednog savjetnika. Počela je i akcija čišćenja honoraraca: bez ugovora ih je ostalo već 19 u IP-u.

Točno je, Veljko Jančić dobio je otkaz – potvrđeno nam je jučer kasno poslijepodne iz Ureda glavnog ravnatelja HRT-a. Kako je otkaz dojučerašnjem koordinatoru emisije “Hrvatska uživo” (kojemu je na prvom, propalom izboru u veljači za dlaku izbjegla fotelja novog šefa Prisavlja!) netom “otputovao” u pravnu službu, tako ni on to tijekom dana nije još službeno znao.

Istraživala ga i – policija

– I ja sam to čuo, ne znam još razloge jer nisam vidio papir – ponavljao nam je Jančić. No, izvori bliski vrhu Prisavlja tvrde da posrijedi ipak nisu bili samo “benigni putni nalozi”, kako je to Jančić tvrdio još na posljednjem Vijeću HRT-a, već je otkaz dobio zbog (navodno dvadesetak) fiktivnih autorskih i ugovora o djelu osobama koje nikad nisu viđene na Prisavlju, kao i zbog nezakonite nabave proizvodnje, što je također plaćeno fiktivnim ugovorima – pa je to uz internu reviziju djelomično morala istražiti i policija. No, cijela stvar oko Jančića počela se raspetljavati još početkom studenoga 2009., a interna revizija preuzela je slučaj 18. prosinca.

Audicijom do novih

A prvi travnja bio je koban i za 19 honoraraca Informativnog programa kojima ugovori o autorskom djelu, doduše, nisu otkazani, već im jednostavno “nisu produljeni”. No, to je tek početak racionalizacije mreže vanjskih suradnika, a ubuduće će se svi novi suradnici birati isključivo na audiciji, tvrdi vrh Prisavlja. Takvu odluku opravdavaju napucima o smanjenju troškova na HRT-u: kako su preliminarni rezultati za 2009. pokazali minus od više od 100 milijuna kuna, tehničko ravnateljstvo HRT-a ipak je započelo nužno rezanje troškova i restrukturiranje kuće. Sljedeći je na redu i sam Popovčev Ured glavnog ravnatelja koji će s desetak bivših Sutlićevih savjetnika “pasti” na samo dva pomoćnika (za financije i program) i jednog savjetnika.

Komentara 5

BI
bizzwizz05
23:52 01.04.2010.

kad je loš restoran, nije bitno ko ti servira hranu!!

VO
VolimZagreb
04:33 02.04.2010.

Kaos i nepotizam u cijeloj državi. Joj bože što nas je snašlo...to još 100 godina ne bu na dobro... Fala bogu to ne bum doživel!

VI
Vito
07:50 02.04.2010.

Koliko ih je zaposleno, a stalno gledamo strane sapunice i reprize istih. Uz to mi ih plaćamo, a za uzvrat nas časte reklamama. Dužnost javne televizije je obrazovanje i objektovno informiranje. Vidjet ćemo hoće li izbaciti objektivne novinare i urednikeike i ostaviti poslušnike i kaputaše. U zadnje vrijeme su počeli u goste dovoditi ljude s mozgom pa pretpostavljam da zbog toga čiste emisiju \"Hrvatska uživo\". Tako da će prema svemu viđenom ostati kaputaši i stručnjaci za pranje mozgova. Jer je vrijeme kad vlasti nije milo da ju kritiziraju djelatnici javnih medija. A to se sve više događa s opravanim razlogom i sve jasnije određuje da je i samim novinarima postalo jasno kako više ne mogu zamatati smrad u mirišljavi papir. To vlast ne može trpjeti, pogotovo vlasnica stana, premijerka i predsjednica znase partije, čiji se stanar bacio kroz prozor prognaničkog stana dok je ona bila ministrica obitelji. Skinula metlu sa suvratnika i počela čistku. No, sad su tu novinari koji isto imaju metle pa ćemo vidjeti tko bolje čisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije