Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef SDF-a

Veljko Džakula: Iz Gotovine zrači budućnost

gotovina knina (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
05.08.2013.
u 19:22

Jedini predstavnik srpske nacionalne manjine i ove je godine u Kninu bio Veljko Džakula, predsjednik SDF-a. Poslije središnje proslave, pojavio se i na primanju u Domu HV-a.

Jedini predstavnik srpske nacionalne manjine i ove je godine u Kninu bio Veljko Džakula, predsjednik SDF-a. Poslije središnje proslave, pojavio se i na primanju u Domu HV-a.

– Ugodno sam iznenađen, jer obavio sam konkretne razgovore o problemima Srba u RH s Josipovićem, Milanovićem, Lekom, razgovarao sam i s generalom Lovrićem, apostolskim nuncijem D’Erricom, Bandićem, no predsjednik RH upoznao me i s Antom Gotovinom, a taj sam susret dugo očekivao – kaže Džakula.

Nakon razgovora osjeća da je kod svih prevagnulo opredjeljenje da smo previše opterećeni prošlošću. – Slažem se s Gotovinom kada mi je rekao da moramo graditi zajedničku budućnost, te da Hrvati i Srbi i ostali u RH trebaju imati jednake šanse. Iz Gotovine taj osjećaj i volja za budućnost zrače. Bez obzira na različite poglede na Oluju, mirnoćom se moramo približiti i steći povjerenje, da sada ulaskom u EU budu sretni svi koji žive tu, kaže Džakula, koji se nada da će ubuduće u Knin doći i ostali predstavnici Srba u RH.

>>Milanoviću zviždali i vrijeđali ga. I generalima bilo neugodno

>>Rojs: Zviždim svima; Matić: Uvijek će biti glupana i kvrgavih grana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije