Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbogom, liberali

Velimir Srića dao ostavku na stranačke dužnosti u HSLS-u

velimir srica
Zarko Basic/PIXSELL
19.12.2011.
u 12:59

Iako je ovo najbolji izborni rezultat HSLS-a u Zagrebu u zadnjem desetljeću, ja sam njime duboko nezadovoljan, obrazložio je svoju ostavku V. Srića

Na parlamentarnim izborima ostvarili smo 3,8% na nacionalnoj razini, a više od 4,75% u gradu Zagrebu. Ipak, nitko od nas nije prešao izborni prag i to treba smatrati neuspjehom. Unatoč dobrom programu nismo uvjerili dovoljan broj birača da smo se promijenili, riješili tereta prošlosti i krenuli putem novog, drukčijeg HSLS-a, poručio je na svojem Facebook-profilu Velimir Srića, koji se prije dvadeset mjeseci pridružio liberalima, a danas obznanio da se povlači iz stranke.

Priznaje da se radilo naporno, uz izostanak očekivanog rezultata. Razočaran je jer nije iskorišten potencijal koji je HSLS imao u novopridošlim članovima 

Srića je dodao da se stanje u HSLS-u promijenilo nabolje.

– Stare navike, vrijednosti i običaji bili su prejak uteg oko vrata u tim nastojanjima. Posebno pritom mislim na sitno politikantstvo, zakulisne igrice, borbu za ostvarenje individualnih ambicija na račun zajedničkog uspjeha te tradicionalnu slabost liberala, sveopće pametovanje i kritiku kad se raspravlja, a sveopću apstinenciju i pasivnost kad treba raditi – oslikao je dojučerašnji liberal.
Tvrdi da je puno toga naučio za svog liberalnog stranačkog staža te se osvrnuo na izborni rezultat u Zagrebu.

– Iako je ovo najbolji izborni rezultat HSLS-a u Zagrebu u zadnjem desetljeću, ja sam njime duboko nezadovoljan. Povijesna prigoda za povratak na političku scenu kao istinska alternativa ljevici i desnici nije iskorištena.

Iz tih razloga Srića drži moralno ispravnim dati neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci.

– Dvadeset mjeseci intenzivnog političkog rada ostavilo je trag na mojoj profesionalnoj karijeri i obitelji – priznao je i dodao da će se okrenuti drugim profesionalnim izazovima.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
19:28 19.12.2011.

eee moj Srića....dobro ste počeli....ali ste se i ti i Darinko....obahatili.....ko majmuni. ..........kaj vam je to trebalo ?????

HA
handi
08:35 20.12.2011.

Velimir Srića, je fenomenalno odigrao ulogu člana stranke i jednog od frontmena. Teško mi je za vjerovati da društvo nije u stanju iskoristiti ovog vrsnog i izuizetno realnog znalca struke. Radin je i izuzetno korektan, a društvo to ne prepoznaje, već pokušava sam, ali na žalost u krivom izboru stranke nešto učiniti. Pristup D. Kosora, kao čelnik stranke je po meni potpuno krivo krenuo u promoviranju stranke. Sav se njegov trud usredotočio, moram reči tako grubo, na pljuvanje političkih protivnika van stranke, premda ima i pozitivnih strana. Previše je bahato iznosio prilično neuvjerljive teze o sposobnosti i uvjeravanja javnosti u jedino ispravno političko rješenje za Hrvatsku, HSLS-e. Obično se ovakvi grubi ispadi za javnost ocjenjuje negativno. Bio je prilično uporan u tom svojem propovjedu ne osvrčući se ni lijevo ni desno. Samo ravno stom jednom tezom, kaomladi konjić sa zaslonima na očima. Tr3eba daleko više pametnijeg i upornijeg rada. Možda će biti uspjeha.

Avatar folka09
folka09
09:31 20.12.2011.

handi ne slažem se u potpunosti sa Vama. Naime liberali kao opcija baš i jesu bić lijevih i desnih, tako da se Darinko tu ok ponašo u kampanji jer je baš imao liberalni gard. a što se profesora tiće, mojee je skromno mišljenje da se nije trebao povuć, nego još jaće zapet za lokalne izbore. Vjerojatno se jako razočarao u rezultate, kao i svi liberali, ali to svejedno nije kraj svijeta i mislim da je trebao ostati na čelu gradske organizacije. Nitko mu to ne bi zamjerio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije