Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasljedio Zvonka Kusića

Velimir Neidhardt novi predsjednik HAZU-a

Velimir Neidhardt
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
15.11.2018.
u 19:35

On je na izbornoj skupštini dobio 87 glasova, dok je njegova protukandidatkinja, jezikoslovka Milena Žic Fuchs, dobila 37 glasova

Novi predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) je arhitekt Velimir Neidhardt.

On je na izbornoj skupštini dobio 87 glasova, dok je njegova protukandidatkinja, jezikoslovka Milena Žic Fuchs, dobila 37 glasova.

Novi potpredsjednici su Damir Miličić i Frano Parać dok za glavnog tajnika će se izbori ponoviti 5. prosinca jer kandidati nisu dobili dovoljan broj glasova. 
 

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
20:44 15.11.2018.

Kad ce hazu postati istinski hazu to samo nebo zna....

RI
rimac444
22:39 15.11.2018.

HAZU je jedan od stupova hrvatske državnosti, jedna od rijetkih institucija hrvatskih u pravom smislu.

BR
Brankko
03:58 16.11.2018.

Izgleda da "Gordi" misli da HAZU čine samo akademici. HAZU ima svoje institute i druge znanstvene jedinice, sve do galerija, knjižnice i arhiva, sa zaposlenim znanstvenicima i drugim osobljem (koji nisu akademici = članovi HAZU) u 17 gradova u Hrvatskoj. Samo malen dio HAZU mogao bi se povezati s proučavanjem ekonomije, ulaganja, financija i sličnoga, na koja područja ukazuje "Gordi".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije