Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aukcija

Veliki žuti dijamant prodan za rekordnih 68 milijuna kuna

dijamant (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
16.11.2011.
u 09:20

Najveći kruškoliki žuti dijamant od 110 karata, pronađen prošle godine u Južnoj Africi, bio je najvredniji predmet na aukciji u Sotheby'su, a obradila ga je newyorška tvrtka Cora International.

Veliki žuti dijamant poznat kao "Sun-Drop Diamond" (Žuta kap) prodan je na aukciji u Ženevi za 11,28 milijuna švicarskih franaka (oko 68 milijuna kuna) te je tom cijenom postavio svjetski rekord među dijamantima te vrste.

Najveći kruškoliki žuti dijamant na svijetu od 110 karata, pronađen prošle godine u Južnoj Africi, bio je najvredniji predmet na aukciji u Sotheby'su, a obradila ga je newyorška tvrtka Cora International, piše Telegraph. Vrijednost dijamanta uoči aukcije bila je procijenjena na 11 do 15 milijuna američkih dolara.

– Postigao je rekordnu cijenu za žuti dijamant, a to je upravo ono što smo i očekivali od tog spektakularnog dragog kamena – kazao je aukcionar David Bennett.

Spomenimo da je prošle godine u ovo vrijeme rijedak ružičasti dijamant postavio svjetski rekord nakon što je prodan za 29 milijuna funti (više od 250 milijuna kuna).   

Komentara 12

PE
perozagreb
10:32 16.11.2011.

Kaje plaćen u kunama?

OB
-obrisani-
12:51 16.11.2011.

newyorška tvrtka :-))))))))))))))))))))))))))

OB
-obrisani-
09:45 16.11.2011.

vecernji mijesa kruske i jabuke ... Steta sto Sanader nije na slobodi da si ga kupi zeni ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije