Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDICINSKO ČUDO

Veliki uspjeh liječničkog tima iz KB Dubrava: Prohodao nepokretni dječak

Foto: HRT
1/2
08.01.2020.
u 21:48

Prof. dr. sc. Darko Chudy kazao je kako očekuje da se dječak osamostali te da ima životne šanse kao i svi drugi dječaci.

Neurološki tim u Kliničkoj bolnici Dubrava operirao je prije tri mjeseca  desetogodišnjaka iz Dalmacije koji je zbog rijetke bolesti postao nepokretan. Ugradili su mu duboki stimulator mozga i on je danas može hodati. 

Roditelji desetogodišnjeg dječaka nakon pet godina traganja konačno su doznali dijagnozu. Uzrok svih zdravstvenih problema malenog dječaka je rijetka bolest - distonija. To je stanje u kojem mozak nema kontrolu nad mišićnim aktivnostima. Prof. dr. sc. Darko Chudy, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju KB Dubrava i njegov tim operirali su desetogodišnjeg dječaka, a rezultati su nevjerojatni, piše HRT. 

On sve razgovjetnije govori, samostalno sjedi, kontrolira pokrete i hoda. 

- Osjećam se super. Meni je to ka' novi rođendan. Ne znam kako bi to opisao k'o roditelj. Velika je stvar imati dijete, problem s djetetom, pa nakon toga da  sve ide na bolje. To je savršeno, rekao je dječakov roditelj.

Prof. dr. sc. Darko Chudy kazao je kako očekuje da se dječak osamostali te da ima životne šanse kao i svi drugi dječaci.

- Ta stimulacija je kao triger da se omogući da mišići mogu slijediti naredbe, objasnio je Chudy.

- Nema boljeg osjećaja. To je nešto što vas drži i motivira da radimo i dalje i budemo još bolji i još bolji kako bi naši pacijenti bili sretni i zadovoljni, rekao je  neurokirurg u KB Dubrava Fadi Almahariq.

Maleni dječak će uskoro ići u toplice te se očekuje da će njegovo stanje biti sve bolje i bolje.

Komentara 3

MA
Majk
22:14 08.01.2020.

Bravo

AL
alba
08:36 09.01.2020.

U prvom redu zahvaljujemo se lječnicama i osoblju koji su predanim radom pomogli i svaki dan pomažu bolesnicima. Bog i sreća je uz njih.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:54 08.01.2020.

Hromi će hodati, slijepi će progledati, gluhi će čuti... Hvala Bogu da se ovaj dio iz Biblije ostvaruje. Ostvaruje čovječnošću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije