Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije dobrodošao

Veliki transparent u Mostaru, Komšić persona non grata

Željko Komšić
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL
19.10.2018.
u 15:33

Čelnici pet većinskih hrvatskih županija jučer su javno proglasili Komšića nepoželjnom osobom, a prethodno je to napravilo 20-tak čelnika općina i gradova u BiH.

Na zapadnom ulazu u Mostar u petak je postavljen veliki natpis s kojega je poručeno kako ni u tome gradu novoizabrani član BiH Predsjedništva Željko Komšić nije dobrodošao.

"Komšić persona non grata", stoji na natpisu ispisanom na bijelome platnu. Vodstvo toga grada formalno se nije priključilo kampanji u kojoj su gotovo sve većinske hrvatske općine, gradovi i županije poručile Komšiću da ga ne smatraju hrvatskim članom Predsjedništva, nego predstavnikom Bošnjaka budući je za njega glasovao najveći broj pripadnika toga naroda.

Čelnici pet većinskih hrvatskih županija jučer su javno proglasili Komšića nepoželjnom osobom, a prethodno je to napravilo 20-tak čelnika općina i gradova u BiH.

Video - Prosvjed u Mostaru

Komšić je pobijedio u izbornoj utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH protukandidata Dragana Čovića iz HDZ-a BiH. Hrvatske stranke i više udruga i pojedinaca upozorili su da je Komšić treći put zaredom nametnut mimo volje Hrvata glasovima Bošnjaka, koji su četiri puta brojniji u Federaciji BiH.

Zbog kršenja duha Daytona s izborom Komšića reagirali su i predstavnici službenog Zagreba te na to upozorili zemlje članice EU. 
Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, u četiri gotovo isključivo hrvatske općine na području Županije zapadnohercegovačke Komšić je dobio oko 280 glasova ili 0,66 posto, a za Čovića je tamo glasalo oko 30.000 Hrvata. Istodobno Komšić je pobjeđivao i u općinama u kojima doslovno Hrvati uopće ne žive.

Ključne riječi

Komentara 49

KR
Krotila
15:52 19.10.2018.

Komšić neprijatelj hrvata br.1

DU
Deleted user
18:25 19.10.2018.

Tik-tak-tik-tak sat otkucava.Savez sa Dodikom i muslićima zabiberiti pa neka opet biraju drugome.I uvesti im vize za dolazak u Hrvatsku.

HE
HercegBosna
15:53 19.10.2018.

Republika Herceg Bosna - Loading...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije