Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRIJA PRAVILA

Veliki prosvjed motociklista u Berlinu: Bune se zbog zabrane znakovlja Hells Angelsa

Prosvjed motociklista u Berlinu zbog zabrane znakovlja Hells Angelsa
Foto: DPA/Pixsell
1/13
14.09.2019.
u 22:36

Američko ministarstvo pravosuđa smatra Hells Angelse kriminalnom organizacijom.

Nekoliko stotina motociklista iz cijele Njemačke prosvjedovalo je kod berlinskih Brandenburških vrata, zbog zabrane znakovlja međunarodnog motociklističkog kluba Hells Angels, čiji članovi često sudjeluju u kriminalnim aktivnostima.

Motociklisti su se okupili kod Brandenburških vrata, noseći majice s natpisom "Sloboda je naša religija".

Policija je rekla da nije bilo većih incidenata. U proteklih nekoliko godina događali su se slični prosvjedi, na koje je uobičajeno dolazilo nekoliko stotina motociklista.

Prosvjed motociklista u Berlinu zbog zabrane znakovlja Hells Angelsa
1/13

Hells Angelsi su se proširili iz Sjedinjenih Država u Europu, u 1970-ima.  Hells Angelsi su, pojedinačno ili u skupinama, često bili na sudu zbog optužbi za organizirani kriminal, ubojstva, napade i podvođenja.

U Njemačkoj ne postoji zabrana organizacije, ali su 2017. uvedeni oštriji zakoni, prema kojima članovi Hells Angelsa i sličnih klubova ne mogu koristiti svoje znakovlje u javnosti, ali ni online. Motociklisti kažu da su pravila arbitrarna i diskriminirajuća.

Policijske vlasti kažu da su motociklistički klubovi često paravan za organizirani kriminal te da će smanjenje korištenja znakovlja pomoći u obuzdavanju njihove djelatnosti.

Nizozemska je zabranila poznati motoristički klub Anđele pakla (Hells Angels) pošto je sud u svibnju presudio da remete javni red i mir te da su opasni za društvo.

Američko ministarstvo pravosuđa smatra Hells Angelse kriminalnom organizacijom.

 

Komentara 1

BE
bezposlicar
11:13 15.09.2019.

A tek koji je kriminal iza bankarskih udruzenja! Znaci , po toj logici i banke treba zatvoriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije