Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED U SREDIŠTU ZAGREBA
Povratak na članak

VIDEO Zastrašujuće upozorenje medicinskih sestara: 'Bolnice će postati mrtvačnice'

Razlog je prosvjeda nezadovoljstvo parafiranjem dodatka kolektivnom ugovoru, u kojem se plaća povećava četiri posto za iznimnu odgovornost i tri posto za uvjete rada.

Komentari 61

GR
gradjaninhr
11:11 03.10.2019.

Podrska medicinskim sestrama i tehnicarima, podrska prosvjetnim radnicima, podrska pravosudnim i svim drugim policajcima, podrska svim gradjanima koji posteno rade svoj posao, a ne mogu dostojanstveno prezivjeti mjesec. Budimo solidarni jedni sa drugima, jer nitko ne strajka iz obijesti, vec iz ocaja. Malo nas ima, a tako je malo solidarnosti, sloge i empatije medju nama. Za svoju bolju buducnost gradjani se moraju zboriti sami, jer nitko to nece uciniti umjesto nas.

VL
DV
dvorskaluda
11:03 03.10.2019.

Nije cilj imati plaću od XY kuna; cilj je imati plaću od koje možeš dostojno živjeti. Da bi se moglo išta reći o tuđem radu i životu, valja obuti njegove cipele - kaže poslovica. Svatko može mlatiti jezikom i reći; kaj pekar, samo valja tijesto, frizer-samo malo štric-štric, soboslikar-samo malo malja kefom, konobar-pa samo šeta sim tam , trgovac-pa samo čeka da ko kaj kupi i gleda u zrak....Ali nije tako. Pokušaj raditi nečiji posao pa vidi. Svatko treba od rada moći dostojno živjeti, a za dodatne uvjete na poslu:prekovremene, smjene,opasnost od zaraze,zračenja,otrova i bolesti - treba biti plaćen. Jer kada se razboli, sam će si plaćati sve u vezi bolesti.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
12:49 03.10.2019.

Bitno da se ima za "lažne" braniteljske, civilne i socijnlne mirovine. Bitno da se ima za guzičare , uhljebe i foteljaše. Jednom rječju, bitno da se ima za glasačku mašineriju. Ali kada je zdravlje u pitanju, ma tko te to pita. Tako i onako ove gore nabrojane skupine imaju svoje doktorčiće i sobice koje ih čekaju ako zatreba u bolnicama.

VL
DA
DasPurger
13:19 03.10.2019.

Nažalost vaš poslodavac, RH, je u bankrotu i ovo što primate vi i svi ostali koji dobijaju plaće iz državnog proračuna je previše. Može se raspravljati o tome koliko vi zaslužujete i kako teško radite ali žalosna je činjenica da je blagajna prazna, a nesposobnjakovići na vlasti pokušavaju je napuniti novim porezima i davanjima, pa kad pod tim nametima crkne i ovo malo što posluje u plusu ode sve u vražju mater. Franjo Tahi je ubirao desetinu pa je izbila seljačka buna, a nas ovo deru kao niko nikoga u svijetu. Moj vam je prijedlog mijenjajte poslodavca.

VL
BH
Bunjevac=Hrvat
12:27 03.10.2019.

Ovaj prosvjed je u podjednakoj mjeri i opravdan i besmislen.Opravdan zato što su ne samo potplaćeni nego i izrabljivani,a besmislen zato što je nemoguće da se bilo što promijeni i to ne zbog nedostatka novca nego zbog nedostatka političke volje.I tako će ostati!Korumpirana politička elita je odavno posložila kocke,a to što su ventili prema Zapadu otvoreni,to im samo ide na ruku da ne moraju popustiti.Onome kome je jasno kakva tvrdokorna struktura upravlja ovom državom nikada nebi palo na pamet da ide prosvjedovati na Markov Trg,nego bi pakirao kufere za Njemačku.Na žalost!

VL
DV
dvorskaluda
10:56 03.10.2019.

I trebate. Radite teško, puno, sa svakakvim ljudima, izloženi zarazama,zračenjima, pod stresom, izloženi često i verbalnim ali i fizičkim prijetnjama i nasrtajima. Gluposti poput da vas treba biti sram jer koliki rade za siću, kak je prosjek xy, neka vas ne ometu. Svi koji imaju plaću od koje ne mogu dostojno živjeti, trebali bi na ulice. Nije bit da imaš plaću samo par sto kuna manju od nekog držav.prosjeka, bit je je li tvoja plaća dovoljna za dostojno življenje. Kako piše i u našem Ustavu. Svi na ulice - osim onih iz Vlade, Sabora, državnih agencija, gradske uprave i sl. jer oni imaju plaće od kojih mogu vrlo brzo steći zavidnu imovinu.

VL
BA
BakaMraz
13:23 03.10.2019.

Ma kakve bolnice mrtvacnice?! Dok one to postanu mi cemo ionako vec svi iseliti van.

VL
XX
Xxehto
14:56 03.10.2019.

Vazno je podici obrve i napraviti usta u obliku pacjeg dupeta.......možete glasati za Karabaticku, ne morate za Kolindu.........molim sutra placenu anketu /clanak......kradzeu popularnost raste !!!...hvala..

VL
Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
12:51 03.10.2019.

Medicinske sestre i tehnicari i ostali medicinari htjeli bi vece place. Pa dajte molim vas. Kad bi im se to dalo, kako bi onda trebalo pazit, mazit i puno placat; ekipe iz 428 opcina, 128 gradova, 20 zupanija, koji svi imaju nacelnike, gradonacelnike, zupane, njihove zamjenike i pratece e e ekipe veeeelikih financijskih prohtjeva? Pa 10tak pukovnija "djelatnika" u upravama drzavnih ustanova i firmi,,,,, i sve njihove prohtjeve od placa kakve imaju vrhunski kirurzi i inzinjeri usput,, pa cak i srednji poduzetnici, u Austriji, Svicarskoj zapadnoj i sjevernoj Europi, Kanadi,,,, od sluzbenih limuzinetina ranga najmanje Audi a6 ( sramota do Boga je vozit se u tam nekakvim Skodama Superb ili jos strasnije - Octaviama) do krkacina i lokacina,,,,,,,,,, A jos financiranje gubitaka drzavnih ustanova i firmi, pa financiranje jedno 10tak tisuca (cujem da i vise) neprofitnih udruga i medija,,,,,, i jos kojesta? Tako je to u zemlji Hrvata, i bit ce tako dok bude Hrvatske i Hrvata,, jerbo Hrvatska i Hrvati bez gorespomenutih i nespomenutih ekipa ljubitelja masti i slasti na tudji racun - moze i mora,, dok bez tamo nekih medicinskih sestara i tehnicara, lijecnika, krurga i ostalih medicinara moze bez i pol muke,,,,,,,,,,Pa Boze moj,tko je lijecio Hrvate u doba kraljeva Tomislava i Zvonimira I sto je Hrvatima tad falilo?

VL
WI
wiminyanneia
11:49 03.10.2019.

Kako ce im se povecati place, kada svaki clan zlocinacke ima 5 vila 5 stanova i 5 milijuna na racunu, a ima ih 250 000, puta najmanje 10 clanova uze i sire obitelji, sto znaci da samo njih ima 2,5 milijuna u zemlji. Dok ta stoka napase sebe i svoje, ostaje quratz od magarca gradjanima.

VL
Avatar Leden
Leden
10:46 03.10.2019.

ono što se kod nas veli - mahšalah! Proleteri svih zemalja ujedinite se!!

VL
MS
mihovil.strujic
13:07 03.10.2019.

Mislim da postoji prostor i za smanjenje placa jer su te sestre s transparentima pokazale da im se ne ide u Njemacku. 😁

VL
XX
Xxehto
14:55 03.10.2019.

.Sve je po pravilima!....cestitam svim biracima koji su glasali za te izbosne...... Birajte ih i dalje!!! ..... izbosne ministar je reko da pop više vrijedi od lijecnika pa u hitnu bar 2 popa i 3 casne sestre umjesto defibrilatora hostiju a umjesto infuzije svetu vodicu.......

VL
SN
snjevko
12:52 03.10.2019.

Ma kakvi ljecnici,medicinske sestre,profesori,nastavnici..... kupiti 135 kom f-35, 176 tenkova, 3 nosaca aviona treba nabaviti. A I braniti ce nas Plenki,Kolinda , Mamic,Hasanbegovic hrabro kao I 91.

VL
Avatar dzambo
dzambo
15:15 03.10.2019.

Sve ispod 10,000 Kuna je ''robovlasnicka placa''...nema se tu sta raspravljati...pogledajte samo dole prodajnih cijena svih proizvoda ko da si na Zapadu nema sta nema a 80% pucanstva vecinu toga nemoze uzeti kesom....uvijek kazem da je ''zanimljivo'' kak su ''brzo''' svi svjetski brendovi dosli ''brzo'' na police u trgovinama i cijene odredite prodajne na osnovu ''cega''...???....na osnovu onih 10% u vrhu koji zaradjuju puno vise ili...????....I jos kad se na to dodaju ''domaco'' skakanje cijena i spekulacije osoba triba da radi u vecoj razvijenijoj drzavi na Zapadu a da trosi u HR.....onak ''bukvalno'' na autobus na rad na Zapad ujutro a navecer doci doma u HR. i tek bi onda moga koliko-toliko pristojno zivjeti ''naravno'' pod uslovom ak ''lapis'' zaradu vanka minimalno $1,500 do $2,000 il vise mjesecno...il Eura ''svejedno''...al toliko ti triba...

VL
JU
juma
15:43 03.10.2019.

Daleko su nasi zdravstveni radnici sto se tice komunikacije, transparentnosti i ljubaznosti personala od onih na zapadu, ali svi bi htjeli iste place. Na telefon nikada ne mozete dobiti odgovornu osobu, neki se cak i ne predstave kad podignu slusalicu ili se pocnu raspravljati s rodbinom, u bolnicama jos imaju vrijeme kada smijete doci u posjetu, polumrtvi pacijenti se transportiraju iz ustanove u ustanovu, na pojedine dijagnosticke pretrage cekate mjesecima i moglo bi u nedogled. Sustav je opcenito preopterecen i neucinkovit i kao takav stalno na rubu kolapsa. Upravo je sustav zdravstvene skrbi jedan od glavnih razloga zasto se strani umirovljenici malo vracaju u Hrvatsku, jer su vani navikli na nesto drugo. Dakle prvo treba srediti sustav, pa tek onda vidjeti gdje i kome povecati place.

VL
LI
liliZG
18:17 03.10.2019.

neke već to jesu , zahvaljujući liječnicima koji nemaju pojma što rade.

VL
MA
malena1983
12:56 03.10.2019.

Nekakav lažeš...za koliko je to prekovremenih sati, koliko staža, koji odjel, koja bolnica?? U bolnicama toliko nemaju. Frendica mi je u Zg bila glavna sestra na odjelu u jednij bolnici. Visoka sestra, 5 god faks i nije toliko imala. Sad je vani i super joj je, uvjeti rada se ne mogu usporedivati. U bolnicama toliko nemaju a privatnici dao Bog neka plaćaju i više.

VL
DU
Deleted user
14:04 03.10.2019.

Sram me ove države za koju sam zdravlje dao,neku rodbinu i prijatelje izgubio da toliko ponižavaju zdravstvene djelatnike koji svaki dan spašavaju živote i imaju toliku odgovornost na svojim plećima. Zar jedan liječnik, pa čak i medicinska sestra ne vrijedede više od saborskog zastupnika koji niti ne dođu na radno mjesto, a imau 16.000 neto plaću bez dodataka. Koja je to poruka mladima. Pa biti će stvarno čudo ako se svi ne isele iz ove nenormalne države.

VL
RP
rpzagreb
14:27 03.10.2019.

Moraju ići do kraja jer je to nažalost jedini način da vladajućima pokažu da postoje i drugi ljudi osim njihove hzdejovske klike. Ovakve loše i beskorisne vlade nikada još nije bilo.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.