Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LET IZ BARBADOSA U SAD

Veliki propust: Muškarac uspio s napunjenim pištoljem u džepu ući u zrakoplov

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
04.12.2021.
u 07:31

Policija ga je zadržala, a sudac ga je optužio za skrivanje oružja, za što na Floridi može dobiti pet godina zatvora

Muškarac koji je u džepu imao napunjen pištolj uspio je ući u zrakoplov na letu s Barbadosa za Miami, na Floridi, izvijestila su američka glasila.

Putnik je za vrijeme čitavog leta koji je trajao četiri sata imao oružje u kojemu je bilo pet metaka, navodi mreža NBC6. Tek u zračnoj luci u Miamiju agenti TSA-e, američke agencije za sigurnost u prometu, pronašli su pištolj među njegovim osobnim stvarima. Mreža nije rekla kada se izgred dogodio.

Kako navodi NBC6, putnik je američkoj policiji priznao da je oružje imao kada se ukrcao u Bridgetownu, barbadoskome glavnom gradu. Policija ga je zadržala, a sudac ga je optužio za skrivanje oružja, za što na Floridi može dobiti pet godina zatvora. Putnik je rekao da nije kriv i sredinom prosinca se mora opet pojaviti na sudu.

Barbadoska premijerka Mia Mottley rekla je u petak da je zatražila "žurno izvješće" o tom događaju, obećavši da će osoba ili osobe koje su dopustile da se izgred dogodi, odgovarati.

"Posljedice za našu zemlju su teške i goleme", dodala je.

Riječ je o velikom propustu za SAD koji nastoji što je moguće više osigurati svoju granicu, napose u zračnim lukama, nakon napada 11. rujna 2001. Washington traži od stranih vlada da primjenjuju američke sigurnosne standarde u zračnim lukama odakle polijeću zrakoplovi koji izravno lete u SAD.

VIDEO Necijepljeni u Sloveniji plaćat će ako završe u bolnici zbog COVID-19? Razmišlja se o penalizaciji

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:48 04.12.2021.

Bitno je da je bio cijepljen i da je imao PCR test...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije