Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar na Zrću

Konobar: Požar je počeo oko ponoći iza kluba Kalypso, proširio se jako brzo

Požar na Zrću
Foto: seb/Twitter, Frane Šarić, Vatrogasci - Oni su naši Heroji
1/29
16.07.2019.
u 10:27

Posjetitelji su evakuirani, a vatrogasci su odmah počeli borbu s vatrom

Noćas oko 1 sat buknuo je požar na Zrću. Posjetitelji noćnih klubova na plaži Zrće u Novalji su evakuirani. Nitko nije ozlijeđen kako doznajemo u PU ličko-senjskoj. Požar je stavljen pod kontrolu, a gašenje je otežavala bura. Na terenu su vatrogasci iz JVP Zadra, DVD Povljana, postrojba Ličko-senjske županije i brojni drugi. U pomoć su vatrogascima stigla i tri kanadera.

10:25 – Novinarima se obratio i Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije i kazao da se cijeli slučaj istražuje.  "Vatrogasci će tu trebati ostati cijeli dan i cijelu noć. Kad se steknu uvjeti za sigurno obavljanje očevida, obavit ćemo ga. Na putu su i naši najbolji vještaci. Oni će nam pomoći. Sigurno ćemo nakon očevida znati dati neku precizniju informaciju", kazao je Prša. Više o tome pročitajte OVDJE.

Video: Požar na Zrću stavljen pod kontrolu

10:15 – Ova snimka jednog posjetitelja pokazuje kako je izgledao požar:

– O moj Bože, kaos – čuje se kako netko govori na snimci.

9:09 – "Gasili smo satima i stavili pod kontrolu požar, sad tek slijedi posao kontrole", kazali su premoreni vatrogasci koji su gasili požar na Zrću.

9:03 – "Ne znam koliko je sati bilo, oko 12 sati. Iza kluba je počeo sukljati dim. Požar se vrlo brzo proširio. Vatra je sukljala 25 metara u zrak. Bilo je puno ljudi. Nisu paničarili. Gosti su se ponašali kao da se ništa nije dogodilo. Oko 2 sata kazali su gostima da napuste prostor", kazao je jedan od konobara s plaže Zrće. Na plaži Zrće trenutačno nema gostiju već su tamo samo policija i vatrogasci.

Video: Situacija na plaži Zrće nakon požara

"Bili smo na festivalu, bilo je puno dima, nismo znali što se događa, kazali su nam da napustimo prostor. Zatvorili su cestu i kazali nam da čekamo na benzinskoj postaji. Nismo se preplašili, samo nismo znali što se događa", kazala je jedna strankinja.

Video: Svjedokinja požara na Zrću

8:51 – Ispred Novalje zbog zatvorene ceste stvorile su se kolone. Cesta prema Novalji opet je otvorena za promet.

Fotografije sa Zrća ustupio nam je TheSkodilac Cinema

Foto: Marko Škoda/theSkodilac Cinema

8:30 – "Požar otvorenog prostora koji je noćas izbio na plaži Zrće na otoku Pagu stavljen je pod kontrolu. U 7:.5 sati prvi CL napušta požarište, a u dogovoru s vatrogascima i druga dva CL-a uskoro će napustiti požarište", objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica – HVZ na svom Facebooku.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica/Facebook

8:26 – Veliki požar koji je tijekom noći izbio na Zrću privukao je i pozornost stranih medija iz država odakle dolaze mnogi turisti na ovo popularno odredište. Više pročitajte OVDJE.

8:20 – Iako je požar zatvorio ceste, policija je organizirala autobuse koji će preuzeti sve posjetitelje festivala koji čekaju na benzinskoj postaji. Evakuirat će ih na sigurno u Novalju. Hvala svima na strpljenju, objavili su organizatori festivala Fresh Island koji se održavao na Zrću.

8:00 – Hrvoje Ostović, zapovjednik ličkih vatrogasaca, rekao nam je kako je požar u jednom trenutku došao u neposrednu blizinu jednog ugostiteljskog objekta, no vatrogasci su ga stavili pod kontolu, a da sada na požarištu djeluju kanaderi, 64 vatrogasaca, 22 vozila. Više pročitajte OVDJE.

7:42 – Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević rekla nam je da je oko požarišta raspoređeno i više od 30 policajaca.

"Mi smo dobili dojavu da je požar buknuo u borovoj šumi iza ugostiteljskog objekta Kalypso. Policija je na terenu i utvrdit će uzroke požara", rekla nam je Brozičević na upit ima li ikakvih saznanja je li požar podmetnut. Rekla nam je da je cesta Novalja – Pag još uvijek zatvorena za promet.

06:52 – "Na požarištu u Novalji (Zrće) kolegama na terenu u pomoć su došla dva kanadera Croatia Canadair Cl-415 ,Air Tractor AT 802 & AT 802 Fire Boss", javljaju jutros na Facebook stranici "Vatrogasci – oni su naši heroji".

Nakon što su posjetitelji evakuirani, vatrogasci su postavili zaštitnu ogradu i počeli borbu s vatrom koja je gutala borovu šumu.  Probleme u gašenju vatrogascima je stvarala bura.

Evakuirani ljudi ostali su na drugom dijelu plaže gdje se nalaze drugi noćni klubovi. 

Ključne riječi

Komentara 44

MJ
milivoj.jelenc
07:30 16.07.2019.

Previse sukobljenih interesa kriminala na Zrcu.

UJ
ujo41
07:42 16.07.2019.

ma samo neka izgori ta đavolja rupa, šteta je jedino šume

DU
Deleted user
08:21 16.07.2019.

Jesenti milu bigulicu, hoće li to biti kraj te bjelosvjetske Sodome i Gomore na Jadranu? Kamo će se sad djenuti progresivna, liberalna, toleratna, empatićna i inkluzivna čeljad koja ju je posjećivala i odjednom ostala na suhom? Valja pod hitno naćii zamjesku lokaciju za Zrče. Najbolje u blizini neke osnovne škole ili poznate crkve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije