Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEŽURAT ĆE CIJELU NOĆ

VIDEO Požar kod Trogira i dalje aktivan: 'Pored svake kuće je jedan vatrogasni kamion'

Požar kod Segeta Gornjeg
Foto: Slavica Vuković
1/12
03.08.2021.
u 20:14

Tijekom noći požar se spustio na južnu stranu brda Vlaška. Dim i vatra, koja se noću dobro vidjela, uznemirila je goste na Trogirskoj rivijeri, ali sada je situacija puno bolja

Požar kod Trogira iznad Segeta Gornjeg opet se aktivirao. Vatrogasci su već izrazili zabrinutost da se požar može opet aktivirati kad zapuše vjetar. Vatrogascima su u pomoć pozvane zračne snage. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara koji je izbio jučer u Segetu Gornjem iskrenje dalekovoda, objavila je Policijska uprava Splitsko-dalmatinska. Iskrenje je prouzročeno kratkim spojem nastalim kao posljedica građevinskih radova. O svemu utvrđenome izvijestit će nadležno državno odvjetništvo.

Snimila Slavica Vuković

Na magistrali, odnosno na obilaznici oko Trogira, dežuraju vatrogasni kamioni, promet se odvija jednim prometnim trakom i regulira ga policija. Protekle noći vatrogasci su obranili kuće u Segetu Gornjem i benzinsku postaju Perić, od kojih je požar bio udaljen stotinjak metara. Dosad je opožareno 700 hektara makije, borove šume, ali i nešto maslinika. Ovo je najveći ovogodišnji požar.

Oko 20 sati, požar je i dalje aktivan te ga gasi 200 vatrogasaca.

Zbog požara kod Segeta Gornjeg koji se ponovno popodne aktivirao zbog jakog vjetra, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izdao je zapovijed za angažiranjem dodatnih vatrogasnih snaga iz nekoliko županija te poručio da će braniti kuću po kuću.

"Nakon 13 sati došlo je do aktiviranja požarišta koje smo već mislili da je sanirano. Međutim, uslijed jakoga vjetra, došlo je do ubrzanog širenja požara prema Labinu", kazao je Tucaković.

"Ono što je u ovome trenutku bitno je da nema oštećenih kuća i ozlijeđenih vatrogasaca. Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion kako bismo bili sigurni da su građani i njihovi objekti zaštićeni, ukoliko se požari i približi. U ovome je trenutku dobro i to što nemamo drugdje većih požara pa su zemaljske i zračne snage maksimalno ovdje posvećene gašenju", dodao je.

Vatrogasci ostaju i noćas dežurati tijekom cijele noći i sanirati požarište.

"Branit ćemo kuću po kuću i pratiti cijelo požarište tijekom cijele noći i, naravno, gasiti do jutra a ujutro ćemo opet napraviti novi raspored i učiniti sve da ne dođe niti do nekih ozljeda ali i da ne izgori niti jedna kuća", poručio je Tucaković.

Snimila Slavica Vuković. 

Požar je buknuo u ponedjeljak oko 11 sati u Segetu Gornjem, a unatoč brojnim vatrogasnim snagama, tri kanadera i jednom helikopteru, vjetar ga je i dalje širio. Tijekom noći spustio se na južnu stranu brda Vlaška. Dim i vatra, koja se noću dobro vidjela, uznemirila je goste na Trogirskoj rivijeri, ali sada je situacija puno bolja. Vatrogasci se nadaju da će tijekom prijepodneva ovaj požar staviti pod kontrolu. 

Video: Vatrogasci usred borbe s požarom

Večernjakova reporterka Slavica Vuković izvještava s terena.

Jutros u 5.15 sati ponovno je uspostavljen promet cestom D 8 iznad Trogira, odnosno trogirskom obilaznicom. Noćas je zbog požara promet magistralom od benzinske postaje Perić do rotora za novi čiovski most bio potpuno zatvoren. Požar je od benzinske postaje bio udaljen oko 300 metara, ali od vatrogasaca koji su noć proveli na terenu doznajemo kako ni u jednom trenutku nije bila u opasnosti.

 

 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Majda
Majda
11:13 03.08.2021.

Vatrogasci uvijek strahuju,,,

M7
M7Cumek208
17:44 03.08.2021.

Ja sam bio tamo i sve to vidio i kako avioni idu isto

AU
austrougarskigeneral
10:50 03.08.2021.

trebat ce dezurati danima još nakon ovog pozara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije