Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo Jasmine Dominić

Veliki obrat u slučaju: škrinja bila puna otisaka Smiljane Srnec?

Smiljana Srnec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
21.05.2019.
u 22:31

Iako je tijelo u ledu bilo 19 godina, otisci prstiju navodno su toliko dobro očuvani da je nedvojbeno ustanovljeno da se poklapaju s otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec

U slučaju ubojstva Jasmine Dominić došlo je ovih dana do velikog obrata – tužiteljstvo smatra da je konačno dobilo krunski dokaz kojim misli u sljedećih manje od mjesec dana poduprijeti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je upravo ona 2000. godine ubila svoju tada 21-godišnju sestru Jasminu te da je njezino tijelo skrila u škrinju, potvrđeno je Jutarnjem listu iz dvaju neovisnih izvora.

Naime, otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre. Stručnu ekspertizu napravili su forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. Iako je tijelo u ledu bilo 19 godina, Jutarnji doznaje kako su ti otisci prstiju toliko dobro očuvani da je nedvojbeno ustanovljeno da se poklapaju s otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec.

– U uvjetima u kojima je bilo tijelo ubijene ti su otisci mogli biti sačuvani i stotinu godina – rekao je jedan ugledni forenzičar koji je želio ostati neimenovan.

Smiljana Srnec
1/14

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz škrinje pronađeni su i otisci drugih ukućana. Izvađen je 16. veljače ove godine kad je Smiljanina kći Katarina, koja s majkom, očuhom, dvjema sestrama i zaručnikom živi u toj kući, otvorila škrinju, pomaknula ga i ugledala ljudsko koljeno.

Tijelo je, kao što smo već pisali, u zamrzivaču odvezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje je obavljena obdukcija i potvrđeno da je riječ o Jasmini Dominić. Dokazni materijal je potom prevezen u Centar za forenzička istraživanja u Zagrebu. U policijskim krugovima već se prije moglo čuti da se ne boje da neće biti dovoljno materijalnih dokaza.

Bivši šef krim policije Željko Cvrtila za Večernji list je rekao da je dobro što policija ne starta od nule jer je tijelo dobro očuvano, za razliku od tijela koja su izložena atmosferskim prilikama, pa dolazi do njihova raspadanja. Ključni problem za tužiteljstvo bit će zapravo povezati žrtvu s počiniteljem. Hoće li otisci koji i nisu neočekivani biti dovoljni, odlučit će Županijski sud ako dođe do podizanja optužnice.

– Postoje velike teškoće kad imate ubojstvo u obitelji i specifičan odnos prema tragovima kao što su mikrotragovi s odjeće, otisci prstiju i tragovi krvi. Što znači otisak prsta? Druga je stvar kad bi se, na primjer, u toj kući našao moj otisak, a ja živim u Zagrebu i nikad nisam bio tamo. No, ako nađete sestrin otisak, a svaki su dan bile zajedno i živjele u toj kući, to ne znači ništa – kazao nam je prije nekoliko dana Branko Lazarević, umirovljeni kriminalistički inspektor iz Zagreba i bivši šef ekipe za očevide.

Slučaj koji je šokirao Hrvatsku dogodio se u međimurskom selu Palovcu. Smiljana Srnec okrivljena je da je u ljeto 2000. ubila sestru zadavši joj tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi, a tijelo je pronađeno gotovo 19 godina poslije. Srnec se brani šutnjom, a iskusni bivši policijski inspektori smatraju da će biti teško prikupiti dokaze da je ubila sestru. Smiljana se brani šutnjom, a obitelj ne želi svjedočiti.

Pitanje je još i kad se točno ubojstvo dogodilo i hoće li se moći dokazati da je to bilo 2000., i da je te godine tijelo stavljeno u zamrzivač. Nagađa se da je Smiljana zabranila ukućanima da diraju zamrzivač koji je godinama, pokriven, stajao u hodniku. I radio. Otvoren je 16. veljače ove godine tijekom preuređenja kuće, a tog istog dana Smiljana Srnec je uhićena. Prošlog tjedna istražni zatvor produljen joj je za još mjesec dana. 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar jumanji
jumanji
23:08 21.05.2019.

I kakav je to sada pak veliki obrat?🤔

PR
prajdali100
22:47 21.05.2019.

Ova mi izgleda nekako skrušeno, ponizno, shrvano.Ne treba se bojati,za nju će se već pobrinuti naše čuveno pravosuđe.

PA
paleontolog
23:20 21.05.2019.

veliki obrat bi bio da je sad smiljana zavrsila u pritvoru kao osumnjicena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije