Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunske štete

Veliki gubici za najvećeg bilogorskog proizvođača božura

Kovačevac: OPG Ledinski trpi ogromne štete jer im propada cjelogodišnji urod božura
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/9
29.05.2020.
u 13:16

Božuri su ostali nepobrani, a početak otvaranja cvijeta za božur znači kraj cvatnje i propadanje

Milijunske štete bjelovarskog poljoprivrednika Željka Ledinskog zatekle su ga uslijed krize uzrokovane koronavirusom. Cjelogodišnji urod božura ove će sezone propasti uzrokovajući nezapamćene gubitke.

Kovačevac: OPG Ledinski trpi ogromne štete jer im propada cjelogodišnji urod božura
1/9

OPG Ledinski pretrpit će ogromnu štetu, prvenstveno jer mu je onemogućen izvoz na svjetsku burzu cvijeća u Nizozemsku, koju redovito posjećuje. Naime, božuri su ostali nepobrani, a početak otvaranja cvijeta za božur znači kraj cvatnje i propadanje. Inače, OPG Ledinski Željko bavi se poljoprivrednom proizvodnjom na obiteljskom imanju u selu Kovačevcu, pokraj Bjelovara.

– U Hrvatskoj se 95 posto cvijeća uvozi. A mi cvijeće prodajemo u Nizozemskoj. Za to dobivamo i poticaj za cvijeće. Najpoznatiji smo po božurima, imamo ih u šest različitih boja, no imamo i voćnjake u kojima su posađene jabuke, kruške, šljive, orasi nektarine i breskve. Na pola hektara imamo i trešnje. Sve će to ove godine propasti - kazao je Ledinski. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije