Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVE NA CESTAMA

Građani bijesni zbog velikih zastoja u Zagrebu: 4 sata sam putovala od Gajnica do Središća!

Gužva u Zagrebu
Foto: Čitateljica
1/7
19.04.2019.
u 19:41

Ako ste zapeli u prometnoj gužvi, fotografije nam možete poslati na javi@vecernji.net.

Zbog velikog broja vozila i prometnih nesreća na zagrebačkoj obilaznici (A3) ponegdje se vozi otežano i jednom trakom, a gužve su i na drugim cestama u gradu.

- Ja iz Gajnica na Središće putujem 3 sata i 25 minuta. Tek sam pred Savskim mostom - javila nam je jedna čitateljica već u očaju zbog nepreglednih kolona i zastoja.

Ista nam se čitateljica javila i nešto kasnije, kada je konačno stigla na odredište:

- Napokon sam nakon 4 sata putovanja iz Gajnica, stigla na Središće! - slavodobitno je poručila.

Druga čitateljica javlja da je velika gužva bila i kod remetinečkog rotora gdje je inače dobra prometna situcija otkako je postavljena privremena regulacija prometa zbgo rekonstrukcije rotora:

Foto: Čitateljica

HAK je izvijestio kako je zbog gustog prometa i prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Jankomir i Ivanja Reka u smjeru Lipovca kolona vozila. Kolona na čvoru Jakuševec u smjeru istoka je oko 3 kilometra.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 na 28+300 km između čvora Jakuševec i čvora Kosnica u smjeru Lipovca promet se vodi po dvije prometne trake.

Pojačan je promet na autocesti A1 između naplate Lučko i čvora Bosiljevo u smjeru mora.

– Promet je gust na gradskim prometnicama i obilaznicama, glavnim cestovnim pravcima, uključujući autoceste A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, Jadransku magistralu (DC8), trajektnim lukama i pristaništima, te na graničnim prijalzima sa Slovenijom na ulasku u RH i BiH na izlasku iz RH – izvijestio je HAK.

– U povodu blagdana Uskrsa pojačan promet očekujemo tijekom dana na gradskim prometnicama i obilaznicama, glavnim cestovnim pravcima uključujući autoceste A2 Zagreb – Macelj, A3 Bregana – Lipovac, A1 Zagreb – Split – Ploče, A6 Rijeka – Zagreb, Istarski ipsilon, Jadransku magistralu (DC8) na prilazima gradova i mjesta te trajektnih luka i pristaništa, na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u RH i BiH na izlasku iz RH, uz mogućnost povremenih zastoja i vožnje u koloni na dionicama cesta na kojima traju radovi – javlja HAK.

Foto: Sandra Veljković

Kolona teretnih vozila na autocesti A3 ispred graničnog prijelaza Bajakovo proteže se oko 8 kilometara.

Gužve su i na zagrebačkim cestama.

– Promet je gust na većini važnih prometnica, cestama koje vode izvan grada te na obilaznici. Vozi se sporije, ponegdje u kolonama te uz povremena zaustavljanja. Intenzivan je promet i na drugim važnim cestama u Hrvatskoj, zbog čega autobusi u dolasku na autobusni kolodvor Zagreb, kao i u suprotnome smjeru, mogu odstupati od rasporeda – stoji na stranicama Holdinga.

Zagreb.info navodi kako je u strogom centru nastala pomutnja i da je promet blokiran vatrogasnim kolima i vozilima hitne pomoći. Radnja se odvija u Hebrangovoj ulici, a zagrebački vatrogasci kažu da je sve u redu te da sve imaju pod kontrolom. U pitanju je postupanje manje prirode te će promet uskoro krenuti normalnim tokom.

Ako ste zapeli u prometnoj gužvi, fotografije nam možete poslati na javi@vecernji.net.

Foto: Screenshot/Google Maps

Pogledajte i video: Ova prometna nesreća izazvala je polemike: Tko je kriv, vozač ili pješak?

Ključne riječi

Komentara 81

HH
Hrvoje Hrk !!
17:51 19.04.2019.

Pa budite doma i obavite kupovinu prije petka a ne se špancirat po gradu i onda vele skup benzin i dizel hahahaaa

Avatar maxist
maxist
19:23 19.04.2019.

Zanimljiv je prizor "vožnje" u tim kolonama......većina ima mobitel pod nosom na volanu, žice vire iz uha i glave,,pišu se komentari i komunicira. igra se auto elektronikom,.....češljanje,.....mazanje bojama i lakovima,.......tiskanje prištića na licu,...razgovori kroz prozor...........Tko bi pri takvim aktivnostima vodioo brigu o vožnji ?........

NE
Neutralac
15:03 19.04.2019.

Vec sam davno tvrdio da obilaznica treba barem tri trake u svakom smjeru a i postenu zaustavnu traku na lijevoj strani .... mjestimicno i cetiri trake ...dok se jos moze jeftino uzeti zemlja.... gdje je sad Marusic i ostali "strucnjaci"usic i ostali "strucnjaci"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije