Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen vozač kamiona

Velika zapljena marihuane na graničnom prijelazu Stara Gradiška

marihuana
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
22.11.2016.
u 13:20

Droga je pronađena u kamionu s prikolicom slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji bosanskohercegovački državljanin.

Policijski i carinski službenici na međunarodnom graničnom prijelazu u Staroj Gradiški u nedjelju oko 17.40 sati zaplijenili su više od 105 kilograma marihuane.

Droga je pronađena u kamionu s prikolicom slovenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Bila je zapakirana u najlonske vreće i skrivena među drugom robom. I ova zapljena rezultat je uspješne suradnje policije i carine.

– Samo u rujnu i listopadu otkriveno je više od polovine ukupne količine zaplijenjene droge tijekom ove godine. Naime, Carinska uprava je u 2016. zaplijenila više od 425 kilograma droge, od koje je, naravno, bilo najviše marihuane – kaže Antonio Mučnjak, pomoćnik ravnatelja Carinske uprave RH.

Prema njegovim riječima, zapljena je bila rezultat aktivacije tzv. sigurnosnih profila rizika. Carinici su se temeljem određenih parametara, prijevoznog sredstva, robe koja je prevožena te vremena dolaska na granični prijelaz odlučili na detaljnu kontrolu kamiona, što je donijelo rezultat. Policija je 29-godišnjaka kazneno prijavila općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u nedopuštenu proizvodnju i promet drogama. On je predan pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske i po završetku predistražnih radnji bit će prepraćen u požeški zatvor. Vrijednost zaplijenjene marihuane na crnom tržištu veća je od 2 milijuna kuna, a vozaču za počinjeno kazneno djelo prijeti od jedne do čak 12 godina zatvora.

>>U tri akcije u Dalmaciji pala šestorica Albanaca sa 34 kilograma marihuane

>>Policijski pas razotkrio Albance s 11 kilograma marihuane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije