Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Druga izborna jedinica

Velika koalicija u Bjelovaru: Damir Bajs priključio se Restart koaliciji

Bjelovar: Potpisana suradnja Restart koalcije i Nezavisne liste Damira Bajsa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/10
16.05.2020.
u 12:55

Koalicijski sporazum s predsjednikom Nezavisne liste Damira Bajsa potpisali su Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a i Goran Aleksić, predsjednik Snage

Peto mjesto na listi Restart koalicije za Drugu izbornu jedinicu danas je službeno zauzeo bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs, odnosno njegova stranka Damir Bajs Nezavisna lista koji se službeno u Bjelovaru priključila SDP-ovoj Restart koaliciji.

Koalicijski sporazum s predsjednikom Nezavisne liste Damira Bajsa potpisali su Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a i Goran Aleksić, predsjednik Snage, a tom prigodom otkriveno je i da će Bajsu pripasti peto mjesto na listi Restart koalicije za Drugu izbornu jedinicu.

- Uvjeren sam da ćemo pridonijeti uspjehu i pobjedi ove koalicije u II. izbornoj jedinici. Građani su spremni na promjene i to je trend od EU izbora na kojim je HDZ izgubio, pa potom predsjedničkih na kojim je najavljivao pobjedu pa izgubio uključujući i ovu županiju i sada ćemo ostvariti hat trick i pobijediti i po treći na Parlamentarnim izborima. Vjerujem da će ova koalicija donijeti promjene jer je jedina koja to može napraviti. A to se odnosi i na decentralizaciju jer ne živimo svi u Zagrebu i u našoj Županiji primjerice nema niti jednog od države vođenog projekta - kazao je Damir Bajs.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je najavio sigurnu pobjedu, a HDZ prozvao za bježanje od odgovornosti za krizu koja će sigurno doći zbog posljedica koronavirusa.

Bjelovar: Potpisana suradnja Restart koalcije i Nezavisne liste Damira Bajsa
1/10

– SDP ja dva puta spašavao zemlju iz krize i to će učiniti i treći put i ne bojimo se odgovornosti. Hrvatskoj treba restart, novi početak, bez žetončića i korupcije zbog koje je iz Vlade moralo otići 11 ministara. Razgovaramo s još nekim stankama i uspješnim čelnicima kao što je Damir Bajs. Nismo razgovarati niti s HSLS-om i Darijom Hrebakom jer nema razlike između njih i HDZ-a. Nakon izbora sigurno nećemo koalirati s HDZ-om, niti s desnim strankama. Ovisno o rezultatima pronaći ćemo partnere i formirati vlast – kazao je Bernardić te obznanio i na kojem će se mjestu na isti u II. izbornoj jedinici naći Damir Bajs.

– On će biti na broju pet – kazao je šef SDP-a i time je sasvim jasno da će Bajs proći u Sabor.

Komentara 4

MK
MKinkognito60
20:18 17.05.2020.

žeton francuski jeton – definicija: metalna ili plastična pločica koja u nekim igrama, u automatima ili javnim uslugama zamenjuje novac.. Pošto su žetoni ili žetončići bili prilično omraženi za dosadšnju opoziciju vjerovatno neće koristiti zamjenu nego gotovinu (Ante, budi oprezan kako će koristiti izraz gotovina).

DU
Deleted user
10:20 17.05.2020.

Bajs,buduci ministar turizma.

DU
Deleted user
13:33 16.05.2020.

Ni jedna koalicija nema petlju mijenjati izborni zakon a ovaj im je omogučio da umjesto zastupnika imamo profesiju i doživotno radno mjesto saborskog zastupnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije