Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želi eutanaziju

Velika Britanija: Paralizirani 58- godišnjak traži pravo na smrt

lijek infuse, injekcija
Pixsell
22.04.2013.
u 14:26

Paul Lamb je 2o godina paraliziran. Više ne želi patiti stoga od britanskog suda traži pravo da ga liječnik eutanizira.

Paul Lamb 58- godišnji Britanac od vlasti traži eutanaziju. Već 20 godina je gotovo u potpunosti paraliziran, i dosta mu je, želi umrijeti, prenosi Time.

U svojoj izjavi za sud, Lamb je napisao kako već 23 godine pati, te da mu je potrebna liječnička pomoć da okonča svoj život. No, s obzirom da je eutanazija ilegalna, takav čin doktora smatrao bi se ubojstvom.

Tvrdi, nije depresivan, samo želi okončati svoj život na dostojanstven način i u krugu obitelji.

Grupa protivnika eutanazije "Care not kill" poručila je kako ne smijemo dopustiti da nas ponese Lambova tužna priča i otvorimo vrata legalizaciji eutanazije koja bi imala opasne posljedice za brojne ranjive, starije i nemoćne osobe.

Lamb od suda, koji će ga saslušati sljedeći mjesec, traži sudsku odluku da se eutanazija dopusti i liječnika koji ju izvrši opravda s, kako on kaže, činjenicom da mu je prekinuo nepodnošljivu patnju.

Inače, osuđeni za eutanaziju u Engleskoj mogu dobiti do 14 godina zatvora.

>>Srećka i Zvrkica preživjele su zlostavljanje, a prijeti im eutanazija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije