Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN NAKON NAPADA

Velika Britanija i Norveška povlače diplomatsko osoblje iz Irana

iranski prosvjednici, teheran (1)
AFP/PIXSELL
30.11.2011.
u 10:44

Iako se Iran službeno ispričao zbog jučerašnjih napada, premijer David Cameron i ministar vanjskih poslova William Hague izjavili su da je osiguranje sigurnosti njihovih državljana prioritet

Dan nakon napada na britansku ambasadu u Teheranu Velika Britanija počela je s povlačenjem diplomatskog osoblja iz Irana, prenosi BBC.

Iz diplomatskih izvora javljeno je da se dio osoblja iz ambasade koja je u utorak napadnuta odlučio vratiti u domovinu zbog sigurnosnih razloga. Nije precizirano znači li to da su vlasti odučile evakuirati sve pripadnike diplomatske misije iz Irana.

Iako se Iran službeno ispričao zbog jučerašnjih napada, premijer David Cameron i ministar vanjskih poslova William Hague izjavili su da je sigurnost njihovih državljana prioritet.

Podsjetimo, u utorak je napadnuto britansko veleposlanstvo u Teheranu zbog odluke Velike Britanije da uvede dodatne sankcije Iranu zbog provođenja nuklearnog programa. Nekoliko desetaka prosvjednika zapalilo je britansku zastavu, jedan automobil i dokumentaciju veleposlanstva. Osoblje veleposlanstva pobjeglo je na stražnji izlaz.

Kako javlja Independent, Norveška je u utorak navečer donijela odluku o zatvaranju svog veleposlanstva u Teheranu. Ministrica vanjskih poslova Hilde Steinfeld izjavila je da diplomatsko osoblje još uvijek nije evakuirano, ali je takav korak nužno poduzeti iz sigurnosnih razloga.

Njemačka, Švedska, Nizozemska i Francuska također su odlučile povući svoje veleposlanike iz Irana, dok Italija razmišlja o potpunom ukidanju veleposlanstva.

Komentara 117

OR
orisis
11:48 30.11.2011.

Iranci su to nauchili od Egipchana.:organizirati neuki mob da napadne Ambasade...

KU
kukuriku
18:05 30.11.2011.

..VB-povlací osoblje iz Irana,....\"u jednom ili u visé komada\"??..

ZV
zveket
13:51 30.11.2011.

na pomolu još jedna koloniz...ups demokratizacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije