Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO IZVIJESTILO

Velika akcija traganja bez rezultata: Nestali mladić kod Bibinja nije pronađen

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.07.2020.
u 11:46

Loši vremenski uvjeti otežali su, a povremeno i potpuno prekidali potragu za nestalim 27-godišnjakom

Službenici MRCC Rijeka pokrenuli su koordiniranu akciju traganja za nestalim M.W. (rođen 1993. godine), državljaninom Republike Hrvatske, čiji nestanak je dojavljen u nedjelju oko 23. sata. Nakon pronalaska napuštene brodice sa osobnim dokumentima nestaloga, ispred lučice Lipauska, u mjestu Bibinje. Odmah po zaprimanju dojave iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar te službenicima Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar (PPAP Zadar), izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture 

Nakon detaljne pretrage područja od Luke Gaženica duž-obalno do mjesta Bibinje, nestala osoba nije pronađena te je u ponedjeljak, u 01.15h zbog smanjene vidljivosti akcija privremeno prekinuta, do pojave dnevnog svijetla, dok je putem obalnih radio-postaja emitirana poruka za hitnost prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja za nestalom osobom.

Istog dana, u 6 sati nastavljena je pomorska akcija traganja, a od 9 sati angažirani su pripadnici interventne jedinice Policijske uprave Zadarske, koji su proveli podmorsko traganje, dok su sa kopnene strane, uz službenike LK Zadar angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

S obzirom na jačanje nepovoljnih vremenskih prilika, iz MRCC Rijeka je u akciju traganja angažiran zrakoplov iz sastava Obalne straže, koji je sa preletima područja traganja započeo u 10 sati, dok je u 13 sati zračno traganje nastavljeno uz pomoć helikoptera, također iz sastava Obalne straže.

Intenzivno koordinirano traganje zbog daljnjeg jačanja nepovoljnih vremenskih prilika reducirano je u kasnim popodnevnim satima te su od 17 sati u nastavku traganja zadržane pomorske jedinice, sačinjene od službenika LK Zadar i PPAP Zadar.

Kako do kasnih večernjih sati koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim nije rezultirala, a vremenske prilike na moru izrazito su se pogoršale, iz akcije su povučene i preostale pomorske jedinice te će se tijekom današnjeg dana traganje za nestalim nastaviti u okviru redovnoga nadzora sigurnosti plovidbe, u nadležnosti Lučke kapetanije Zadar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije