Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhićeno desetak osoba

Velika akcija policije: Pali utajivači poreza na uvoz luksuznih automobila

Policijska akcija u Sisku zbog uhićenja osoba povezanih s utajom poreza
pixsell/pixsell/ilustracija
05.12.2019.
u 11:25

U RH bi registrirali niz tvrtki u koje su stavljali tzv. fikus direktore, te utajivali PDV, a dio izvlačili u gotovini iz tih tvrtki

Tijekom ranoga jutra policija je upala u niz objekata na području Zagreba i zagrebačke Županije. U akciji je uhićeno desetak osoba.

Iz policije su rekli kako je u tijeku finalizacija velike akcije razbijanja međunarodne grupe utajivača poreza na uvozu luksuznih automobila najviše klase, javlja Jutarnji list.

Kako se neslužbeno doznaje, policija sumnja kako su osumnjičenici koristili tzv. metodu nestajućega trgovca kod uvoza luksuznih automobila s područja zemalja EU-a. Dakle u RH bi registrirali niz tvrtki u koje su stavljali tzv. fikus direktore, te utajivali PDV, a dio izvlačili u gotovini iz tih tvrtki.

Neslužbeno se doznaje da je policija kao vođu grupe osumnjičila jednu osobu poznatu kao trgovca luksuznih automobila s kojima su se povezivale mnoge poznate osobe.

Ključne riječi

Komentara 4

SV
SveJeUzalud
11:49 05.12.2019.

...na Markov trg....kod Plenkya....

LI
liliZG
15:23 05.12.2019.

ako želite točne informacije o iznosima, opalite e-porezna, naslovnica, malo proskrolajte niže i nači ćete točne iznose, porezna je to na svojim stranicama objavila još prije tjedna dana, možda i više...

Avatar JustinCase69
JustinCase69
12:13 05.12.2019.

Zašto se nije kandidirao za predsjednika..a u Bandić holdingu je zicer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije