Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porast broja nesreća

Velika akcija kontrole jet-skija: U samo 7 sati izrečeno više od 300.000 kuna kazni

Policijski očevid nedaleko od mjesta sudara jet skija i jedrilice kod Marine
Ivo Cagalj/PIXSELL
12.08.2021.
u 20:51

Najviše prekršaja utvrđeno je u zadarskoj kapetaniji, njih 31. Najveći ukupni iznos kazni izrečen je na području Pule gdje je utvrđeno 29 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 92.800 kuna.

U akciji pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru "Jet ski 2021", koja se održala danas od 11 do 18 sati, utvrđeno je 145 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 307.534 kune, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. U lučkim kapetanijama Pule, Rijeke, Senja, Zadra, Šibenika, Splita, Ploča i Dubrovnika provedeno je ukupno 279 pregleda, najviše na području Rijeke (55).

Najviše prekršaja utvrđeno je u zadarskoj kapetaniji, njih 31. Najveći ukupni iznos kazni izrečen je na području Pule gdje je utvrđeno 29 prekršaja te je izrečeno kazni u iznosu od 92.800 kuna.

Cilj akcije bio je provjeriti spremnost i učinkovitost djelatnika sigurnosti plovidbe kako bi se još bolje osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu u vrijeme kada na moru boravi veći broj turista te plovi veći broj plovila. Navodi se kako su u akciji sudjelovala sva raspoloživa plovila i djelatnici iz lučkih kapetanija.

Akcije je posebnu pažnju posvetila kontroli korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila na vodomlazni pogon, odnosno jet ski-a.

"S obzirom na to da ove turističke sezone svjedočimo porastu broja prometnih nesreća s jet ski vozilima, ova akcija je imala za cilj još jednom upozoriti sve sudionike u pomorskom prometu na pojačani oprez radi vlastite ali i sigurnosti drugih sudionika, posebice kupača", istaknulo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Naplaćeni iznos kazni se odnosi na naplatu na licu mjesta dok se kazne za vlasnike koncesijskih odobrenja naplaćuju posebno putem prekršajnih prijava, dodaje se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar BlackCalder
BlackCalder
21:23 12.08.2021.

Šta se čekalo do sad!?

Avatar Agramer000
Agramer000
21:04 12.08.2021.

bilo je i vrijeme!

HR
Hrabraja
21:17 12.08.2021.

Tipična RH policija, reagira kada netko pogine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije