Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka vjernicima

Veličina nije u slavi i bogatstvu, već u duhu i priprostosti srca

\'23.12.2010., Sisak - Sisacki biskup msr.Vlado Kosic - ARHIVA. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
23.12.2010.
u 17:27

Obnovljena Sisačka biskupija proslavila je nedavno stručnim simpozijem svoju prvu godišnjicu

Kršćansko shvaćanje kako je Krist došao na ovaj svijet jest u njemu prepoznavanje znaka da je njegovo posvemašnje poniženje prihvaćanje ne samo skromnih, nego štoviše siromašnih i - mogli bismo reći - najbijednijih uvjeta ljudskog života. Dolazeći u malo nepoznato mjesto, Betlehem, rodivši se u štali, položen u jasle među životinje, Isus Krist pokazuje svu Božju veličinu ljubavi koja se ne mjeri nikojim zemaljskim mjerilima sjaja i veličine, nego samo duhovnim mjerilima ljubavi. Što je ljudima veliko i važno, to je Bogu nevažno. "Bog ne gleda kao što gleda čovjek: čovjek gleda na oči, a Gospodin gleda što je u srcu." (1 Sam 16,7). U takvom shvaćanju otajstva Kristova rođenja i mi slavimo ovogodišnji blagdan Božića, poručio je mons. Vlado Košić, biskup sisački, u čestitci, i božićnoj poruci, čitateljima regionalnih stranica Večernjeg lista Sisačko-moslavačke županije.

– Možda u vremenima neimaštine i velikih socijalnih problema u kojima se nalazi naš narod i mi bolje razumijemo što Isus želi reći svima nama svojim rođenjem. Naš život ljudski nije vrijedan po tome koliko posjedujemo niti što smo u ljudskim očima. Veličina nije u slavi i bogatstvu, već u priprostosti srca i veličini duhovnog bogatstva kojim se trebamo obogaćivati. A to je moguće ako se i mi znamo, s Kristom i poput njega, poniziti, uputiti drugima u susret, žrtvovati se za ljude, gledajući ih s ljubavlju kao svoju braću i sestre. Božić je na poseban način blagdan obitelji, jer nas okuplja u našim domovima da dublje osjetimo koliko smo upućeni jedni na druge, da izrazimo svoju zahvalnost našim najmilijima i da ih obdarimo ne toliko nekim vrijednim materijalnim darovima, nego prvenstveno našom pažnjom, darom samih sebe – poručio je vjernicima biskup Vlado Košić, zaželjevši radost u srcu i mir u duši.

– Neka vam je svima, dragi prijatelji, dragi vjernici i ljudi dobre volje, slavitelji Božića, radost u srcu i mir u duši! Neka vas dolazak Krista ispuni poniznošću i željom da služite svojim najbližima, da budete svima poslužitelji Kristova dara spasenja, dobre volje, ljubavi i mira među ljudima! – poručio je Košić, zaželjevši svima i blagoslovljenu novu 2011. godinu.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:16 28.12.2010.

zato si ti sav u zlatu i svili. za primjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije