Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorili amerikance

Veleposlanstvo SAD-a: Ne idite na gay parade u Hrvatskoj

Split pride
Dino Stanin/Pixsell
08.06.2012.
u 21:33

To se upozorenje posebno odnosi na povorku u Splitu koju zbog prošlogodišnjih nereda bude osiguravao velik broj pripadnika sigurnosnih snaga.

Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu uputilo je upozorenje američkim državljanima da se zbog povorke ponosa u subotu 9. lipnja klone centra Splita. Zbog istog razloga građanima SAD-a ne preporučaju ni kretanje zagrebačkim centrom 16. lipnja, odnosno na dan kada će se u glavnom gradu održati gay pride.

Prema informacijama policije i nevladnih udruga očekuje se da će zakazane manifestacije privući veliki broj posjetitelja i promatrača te da bi, usprkos velikom angažamu policajaca, povorke mogle postati nasilne pa ih je zbog toga najbolje izbjeći, piše na stranici Veleposlanstva.

To se upozorenje posebno odnosi na povorku u Splitu koju zbog prošlogodišnjih nereda bude osiguravao velik broj pripadnika sigurnosnih snaga. Zbog toga je upućen apel američkim državljanima da aktivno prate izvještaje lokalnih medija te uoče eventualne promjene u raspoloženju uoči održavanaj skupova.

 

 

 

Komentara 8

OB
-obrisani-
22:13 08.06.2012.

ovi ameri stvarno sve znaju unaprjed.

Avatar flegmatik
flegmatik
22:19 08.06.2012.

Steta, jer vecina Amera je pretila, lijepo ih je vidjeti kako se lelujaju u povorci ponosa. A nista, gledat' cemo samo domace meso.

PA
paper2cuts
21:58 08.06.2012.

a ja mislio da splicanima porucili da ne idu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije