Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tenzije se smiruju

Veleposlanik se vraća u Beograd, ali Vučić još nije nazvao Milanovića iako je najavio

Milanović Vučić
Foto: Pixsell
1/2
03.04.2015.
u 19:20

Kad je MVEP preko savjetnika obavijestio predsjednicu o povlačenju veleposlanika, odgovorila im je da se s time ne slaže

Predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović obavijestili su preko savjetnika telefonski iz Ministarstva vanjskih poslova o odluci da će hrvatskog veleposlanika u Beogradu Gordana Markotića povući na konzultacije nakon protuhrvatskih incidenata u Srbiji, a predsjednica im je odmah, iz Mađarske gdje je bila na sastanku s tamošnjim kolegom, izrazila neslaganje s tom odlukom, smatravši je ishitrenom.

MVEP je odluku proveo, no veleposlanik Markotić će se u Beograd vratiti u utorak. Povlačenje na konzultacije često funkcionira po takvom principu: pozvati veleposlanika u domovinu, što je čin prosvjeda, a onda ga brzo vratiti u državu primateljicu. No tenzije su se već smanjile: ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić telefonski je razgovarala sa srbijanskim premijerom Ivicom Dačićem, a pomalo je reterirao i srbijanski ministar Aleksandar Vulin koji je iznio niz optužbi na račun Hrvatske, generala Ante Gotovine, premijera Zorana Milanovića i ministra Predraga Matića.

Vučić još nije nazvao Milanovića

- Ako sam time što sam predložio Milanoviću da provede reforme pogriješio, ispričavam se. Ispričavam se Gotovini ako nije ustaša. Ali volio bih to čuti iz njegovih usta - kazao je Vulin. U Vladi RH danas nisu željeli komentirati kritiku koju im je u intervjuu za Večernji uputila predsjednica tvrdeći da je Vladina odluka o povlačenju hrvatskog veleposlanika brzopleta i uvjetovana izbornom kampanjom.

Kako doznajemo iz Vlade, premijer Srbije Aleksandar Vučić još nije nazvao premijera Milanovića, a što je Vučić obećao nakon što je Vojislav Šešelj spalio hrvatsku zastavu, a Vulin generala Antu Gotovinu nazvao ustaškim generalom o kojem Milanović govori kao o anđelu.

>>'Ako nije istina da je Gotovina ustaša, ispričavam se, ali volio bih od njega čuti da kaže da nije'

>>Vojislav Šešelj: Hoćete li da i danas jednu zastavu zapalim?

>>'Paljenje zastave nekršćanski je čin!'

Komentara 78

Avatar Zločinac agresor i genocidaš
Zločinac agresor i genocidaš
19:47 03.04.2015.

Izvinite Bošnjaci, Hrvati i Albanci što smo napravili agresiju na vašu zemlju i ubili nevine žrtve i to sve zbog toga što smo slepo pratili Miloševićevu politiku Velike Srbije, pogrešili smo što smo sve ratove vodili van Srbije i zatoto nam izvinite u ime svih Srba i stidim se svega toga, a najviše Srebrenice i Vukovara! Izvinite još jednom i nadam se da će jednom zauvek mir doći na ove prostore i da ćemo svi Srbi živeti u zajednici sa drugima i da če Srbija pomoći za odštetu nanesenu vašim narodima! Lep pozdrav Slovencima, Bošnjacima, Hrvatima i Albancima!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:45 03.04.2015.

Tko ima Srbe za prijatelje, ne treba mu neprijatelj.

L0
luena 01
19:53 03.04.2015.

Nema veze sto Vucic jos nije zvao premjera.i da ga je zvao sta bi sa svojim bla bla napravio ... Zamaglio situaciju i nista vise,Vucic moze za nas od povjerenja biti samo kada smjeni Vulina a Seselja izruci u Haag sve drugo je baljezganje bez iakava smisla ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije