Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštajno pismo
Povratak na članak

Veleposlanik BiH pisao šefu UN-a: Komšić je smijenio Hrvate iz odmazde

Višegodišnji diplomat Dronjić izrazio je žaljenje zbog okončanja mandata navodeći razloge za smjenu

Komentari 21

Avatar bikkojisjedi
bikkojisjedi
20:46 16.02.2019.

Gospodine Dronjić nije te Komšić smijenio namjerno već zlonamjerno.

VL
MI
Mimizo
23:43 16.02.2019.

otkada je ovaj komšić prestavnik Hrvata pa njega su izabrali muslimani

VL
BR
Brijest1
21:23 16.02.2019.

Sve ovo ceka i Srbe u Bosni,vrijeme ce pokazati da sam u pravu. Sada se Srbi vesele problemima Hrvata,ali ne zadugo.

VL
NE
Neo001
09:52 17.02.2019.

Poturica komšić sramota je hrvatskog naroda i isprdak domaćih izdajica raznih mesića, jusipovića, pušića komunjarske zločinačke partije. Velikani poput generala Praljka dali su svoje živote za svoj naroda a izdajice kao komšić guraju svoje gubice u muslimansko međunožje.

VL
NE
Neonacionalist
21:01 16.02.2019.

Realno gledajući Hrvati su zapravo sami sebi krivi što su im Bošnjaci po treći put izabrali ovog lika i nema sumnje da će i četvrti i koliko god žele , doduše donekle je problem što ga po zakonu ne mogu više od dva puta uzastupno inaće bi ga vjerovatno bio izabran doživotno poput njegova idola Tita . E sad da malo objasnim zašto su Hrvati krivi za to , pa osim što u njegovom prvom i drugom mandatu smo imali u samoj Hrvatskoj političko vodstvo koje za to ne samo da nije bilo briga nego su mu neki pružali i potporu poput Stipice Mesića ali i drugih više prešutno i samo političko vodstvo Hrvata u BIH nije se tome znalo suprostaviti kao i uopće sustavnom kršenju daytonskom sporazuma na štetu Hrvata od 2000 . naovamo . A kako se tome suprostavlja pa da previše ne duljim imate primjer Albanaca na Kosovu , njihov položaj u Srbiji 90-tih veoma podsječa u mnogim stvarima na onaj Hrvata u BIH , pa nije ni čudno što su ga prozbali Sejdom Komšićem po čuvenom Miloševićevom Sejdi Bajramoviću . Bošnjaci koriste samo ono što im se nudi a imaju i dovoljnu potporu izvana za to i naravno da će gaziti prava Hrvata u BIH koliko god mogu , a šta ovi naši rade da li da se uzdaju u bošnjačku milostinju što je samo po sebi ponižavajuće ili neka nešto poduzmu u obrani svojih prava ali nekako mi se čini da zapravo HDZ BIH ova situacija čak i odgovara jer tako mogu kroz narativ o ugroženosti homogenizirati narod i zadržati prevlast te unosne pozicije a to im je izgleda najbitnije .

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
20:37 16.02.2019.

Svi stoj! Sejdo naprijed. Do kada?

VL
BU
Bubalamala
14:37 17.02.2019.

Čujem da se Gutteres dobro zabavio tim pismom i na kraju se od srca nasmijao

VL
ZI
zivko1
08:05 17.02.2019.

Neće se ni Komšić dugo veselit.

VL
CH
Challenger
12:40 17.02.2019.

I u Hrvatskoj kad se promijeni vlast mijenjaju se i veleposlanici, što je tu čudno? Nije Čović stavio SDP-ovca ili Bošnjaka već Hrvata HDZ.ovca!

VL
IB
ibiza
11:59 17.02.2019.

jad i tuga , jos malo pa ce u povijest...haaaaaa

VL
DU
Deleted user
20:45 16.02.2019.

Ovo je duga priča bez kraja. Kad su zemlje u sukobu sjele za stol i pod pritiskom velikih sila potpisale mir nisu znali da su potpisali svoju sudbinu. Republika Srpska je granica u BiH i srpski teritorij u Bosni i Herzegovini. U Federaciji samo Hrvati vide da je tu granica i ne razbijaju si glavu činjenicama koje se ne mogu promijeniti. Bar ne na nekoj lokalnoj razini ukoliko je samo jedna strana protiv. Srbija je garant potpisnik opstanka Republike Srpske. Hrvatska je svojim potpisom to isto priznala. Bošnjačka strana sigurno ima neko treće rješenje ako osporava prava Hrvata kao konstitutivni narod. Svatko bi u toj bezizlaznoj situaciji vidio Hrvatsku kao jedini izlazak iz te stvarnosti bez budućnosti. Osim Erdogana. On pregovara o bošnjačkoj budućnosti sa Srbijom.

VL
SV
svakogdana
23:31 16.02.2019.

hrvati u bih ne mogu promjeniti bošnjačku hegemonističku politiku ali mogu jačati demografski i ekonomski, mogu uskratiti potporu hdz-ovoj ekspozituri u bih koja samo gleda kako se što više nakrasti kako bi kad odmagle u hrvatsku imali lagodniji život(primjeri lučića,jelavića,kordića,roščića i ekipe), mogu pritiskati katoličku crkvu da se okane suludih projekata poput obnove crkava po istočnoj hercegovini gdje ne živi nijedan katolik i novac preusmjeri tamo gdje žive katolici. u tim okolnostima ,bošnjacima bi svaki izbori bili referendum,među njima ne bi bilo opozicije i za par desetljeća oni bi se doveli u situaciju u kojoj bi tražili odvajanje od hrvata. ali to ono što predstavlja hrvate u bih ne vidi i ne želi vidjeti jer samo gleda kako što više ukrast.

VL
OL
oliver00
21:55 16.02.2019.

HDZ je smijenio Hrvate iz odmazde

VL
BE
beloslavcanin
07:07 17.02.2019.

Dok su bošnjaci glasali za covica to je bilo uredu nije se culo nista. Sad kad je izgubijo glasove pocelo je huskanje na komsica! Ko je glaso za komsica kad je prvi put bijo izabrat u presjednistvo. Tad se nije cula ni jedna jedina rijec!!!!!

VL
GV
golub Vaso
23:48 16.02.2019.

nisu Hrvati=HDZ to zapamtite

VL
Avatar Ibrahim-Vitez-Pjanic
Ibrahim-Vitez-Pjanic
23:10 16.02.2019.

Nisu smjenjeni zato sto su Hrvati nego sto su HDZenjare.Normalno da ce postaviti nekog ko je iz njegove ili srodne stranke.Svugdje je to tako ,ne samo u BiH.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.