Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Kulić

'Veledrogerije od sutra kreću s obustavom lijekova za 3/4 bolnica'

Zagreb: Konferencija za medije u Hrvatskoj udruzi poslodavaca
Tomislav Miletic/PIXSELL
19.10.2020.
u 21:08

Ističe kako mjesecima upozoravaju na situaciju, apeliraju na hitno rješenje, a nikavo konkretno rješenje im nije ponuđeno.

Predsjednik udruženja veledrogerija pri HGK-u Tomislav Kulić kazao je kako veledrogerije sutra kreću s obustavom lijekova ili značajnom redukcijom za 3/4 bolnica. Podsjećamo, danas je održan sastanak predstavnika veledrogerija s ministrom financija Zdravkom Marićem i ministrom zdravstva Vilijem Beroš, no nezadovoljni ponuđenim predstavnici veledrogerija napustili su sastanak. 

- Nakon današnjeg fijaska, veledrogerije više nemaju mogućnosti, već sutra kreću s obustavom lijekova ili značajnom redukcijom za 3/4 bolnica - potvrdio je Kulić za N1.

Kazao je kako ne prijete, već mjesecima upozoravaju na situaciju, a danas su izignorirani na sastanku koji je bio. 

- Redukcije isporuke krenule su prije dva tjedna. Svaka veledrogerija ima neku svoju logiku. One jednostavno više nisu u stanju podmirivati obaveze prema svojim dobavljačima - naveo je i dodao kako preostale zalihe usmjerit će prema kupcima koji su bolje platiše. 

Ističe kako mjesecima upozoravaju na situaciju, apeliraju na hitno rješenje, a nikavo konkretno rješenje im nije ponuđeno. 

Komentara 17

DU
Deleted user
21:21 19.10.2020.

U hrvatskoj su lijekovi skuplji za 30% od evropskog prosjeka...tko je hrvatima nametnuo takove cijene...????

DA
darkokrei
21:50 19.10.2020.

Vidim da su botovi po službenoj dužnosti i ovdje, pokušava se opravdati da je valjda normalno ne plaćati račune i usluge preko 1000 dana...kako je ono Plenky rekao za ovrhe, svi računi se moraju plaćati? Za sve koji za parizerr ne zarađuju braneći državu po portalima, na cijenu lijeka daleko najviše utječe Ministarstvo zdravstva, preko agencije HALMED. Samo proguglati "Pravilnik o mjerilima za određivanje NAJVIŠE dozvoljene cijene lijeka"

Avatar Poskok 1
Poskok 1
21:46 19.10.2020.

Zakonski rokovi plaćanja između pravnih osoba su unutar 45 dana. Jedan Agrokor i čelnici su zbog dugova i neplaćanja dospjeli gdje jesu. Tko ovdje odgovara ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije