Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problem u Podstrani

Većina turista ne nosi maske, prodavačica ogorčena: 'Poljak je pokazao spolovilo i pljunuo me'

Obavijest o obaveznom nošenju maske za lice
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
25.08.2021.
u 19:29

Evo baš nam je danas bila Civilna zaštita zbog toga. Obilaze stalno, ali što ću ja kad oni neki jednostavno neće da nose maske, kazala je jedna prodavačica

Prodavačice i mještani u Podstrani imaju problem s turistima koji odbijaju nositi zaštitne maske. U trgovinama prehrambene robe maske nose jedino domaći i prodavačice, a za strance mjere, kako navode, izgleda ne važe. 

- Evo jutros, jedna u tangama s mrežom preko polugole stražnjice, čujem govori francuski, bez maske. Lako bi ja prešla preko gole pozadine, na to smo navikli preko ljeta, ali zašto usta i nos ne pokrije, to mene muči, kazala je mještanka za Slobodnu Dalmaciju te dodala: 

- Još uđu u dućan bez problema. A mi smo ove zime morali čekati red da netko izađe kako bi ušli i normalno kupovali. Zašto se njima ne zabrani ulazak, nego ih se propušta, pita se mještanka.

Prodavačice iz Podstrane navode kako turisti ne žele nositi maske, barem ne većina njih. 

- Evo baš nam je danas bila Civilna zaštita zbog toga. Obilaze stalno, ali što ću ja kad oni neki jednostavno neće da nose maske, kazala je jedna, dok je njezina kolegica opisala neugodnu situaciju koju je zbog nošenja maski imala s jednim Poljakom. 

- Ja pokrivena njegovom pljuvačkom preko pola ruke, a on spustio gaće i golog međunožja viče na mene zbog maske. Imao je oko 50 godina, dolazio je i prije, pa smo znali da je Poljak. Od tada se bojim išta kazati ako mislim da je netko agresivan. Procijenimo i upozorimo kad mislimo da nećemo doživjet nešto slično od “antimaskera”, navela je.

Iz Stožera civilne zaštite Podstrane navode kako o eventualnim propustima svakodnevno upozoravaju voditelje trgovina. 

- U pogledu obaveznog korištenja zaštitnih maski u trgovinama, možemo vas izvijestiti da članovi stožera redovito, dvaput dnevno (ujutro i navečer) obilaze trgovine i upozoravaju djelatnike odnosno voditelje trgovina o eventualno uočenim propustima. Također, Stožer je u stalnoj komunikaciji s odgovornim osobama trgovačkih lanaca koji posluju na području općine Podstrana te se konstantno ukazuje na obvezu pridržavanja epidemioloških mjera, naveo je za Slobodnu Dalmaciju član Stožera CZ Općine Podstrana Ante Minigo.

VIDEO Prosječna plaća u Zagrebu porasla je više od 1100 kuna!

Ključne riječi

Komentara 40

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
20:25 25.08.2021.

Ono što sam ja na godišnjem u hrvatskoj vidio je ovo: ama baš nitko od domaćih ne nosi masku ili ako je nose, ne nose je preko nosa kako treba. Doslovno svi turisti s maskom. Sad ti budi pametan.

VI
Vijavica
20:47 25.08.2021.

Opasna je ova comments police. Sve brišu. Super gosti nam dolaze. Doduse u skladu su s domaćinom.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
19:58 25.08.2021.

Drzava treba novce...a vi se snalazite kako znate! Bio sam nekoliko dana u Istri, u Rapcu....katastrofa i domaci i gosti! No, racun ce stici i vama i njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije