Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Većina Srba ne bi dala Mladića ni za milijun eura

26.01.2009.
u 09:32

Unatoč i više nego primamljivoj novčanoj nagradi, većina građana Srbije ne bi prijavila Ratka Mladića. To pokazuju rezultati ankete koju je objavio srbijanski "Press", a ona pokazuje da je nacionalni pnos ipak "teži" od milijun eura koliko Vlada Srbije nudi za informacije od odbjeglom ratnom zločincu.

- Pravoslavac ne cinkari nikoga, samo je jedan od odgovora iz ankete dok drugi ispitanici uglavnom ističu da Haški sud nije pravedan i da sudi samo Srbima.

Prema rezultatima istraživanja, Mladića ne bi prijavilo 65,14 posto ispitanika dok 20,57 posto o tome nema nikakav stav. Milijun eura na računu rado bi vidjelo tek 14,29 posto anketiranih.

- Mi smo unaprijed izgubili bitku predstaviti Mladića ovako ili onako, jer u narodu već postoji formirano mišljenje. Smatram da je ovdje presudan širi odnos prema Haškom tribunalu, odnosno percepcija da taj sud nije principijalan. Problem su i stalna uvjetovanja međunarodne zajednice, rekao je Rasim Ljajić, predsjednik Nacionalnog odbora za suradnju s Haškim tribunalom.

Ratko Mladić je, između ostalog, jedan od glavnih optuženih za pokolj muslimana u Srebrenici. Od završetka rata u BiH je u bijegu, a njegovo uhićenje uvjet je za otvaranje pregovora Srbije s EU.

(A.Be.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije