Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U HDZ-U

Većina i dalje želi Plenkovića na čelu, ali ne slažu se svi s njegovim izborom zamjenika

Andrej Plenković i Miro Kovač
Foto: PIXSELL
1/5
22.02.2020.
u 20:28

Od onih koji za šefa HDZ-a žele Andreja Plenkovića, 58,7% za zamjenika bira njegova kandidata za to mjesto, a 35,5% za zamjenika predsjednika stranke želi kandidata iz Kovačeva tima

Do unutarstranačkih izbora u HDZ-u dijele nas tri tjedna, a HRT je objavio anketu agencije Promocija plus koja istražuje kako među njihovim biračima, među kojima nisu svi i članovi HDZ-a s pravom glasa na izborima, stoje kandidati za predsjednika stranke te za njihove zamjenike.

Anketa je provedena od 14. do 18. veljače na uzorku od 1400 ispitanika uz statističku pogrešku od plus/minus 2 cijela 62 posto i razinu pouzdanosti od čak 95 posto.

Koga birači žele na čelu HDZ-a?

Većina od 72,2% i dalje želji Andreja Plenkovića. Za Miru Kovača je 23,6% birača HDZ-a. Ne zna ili ne može se odlučiti, njih je 4,2%.

Koga birači žele za zamjenika predsjednika HDZ-a?

Malo više od polovice ispitanih, 54,1%, na tom mjestu vidi ministra branitelja Tomu Medveda, kandidata kojeg je predložio Andrej Plenković.

35,5% za zamjenika predsjednika stranke želi vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu, kandidata iz Kovačeva tima. Neodlučnih je 10,4%.

Kandidati za zamjenike predsjednika u odnosu na to koga birači žele na čelu stranke

Od onih koji za šefa HDZ-a žele Andreja Plenkovića, 58,7% za zamjenika bira njegova kandidata za to mjesto, Tomu Medveda.

No njih 27,8% za drugog čovjeka stranke želi kandidata iz suprotnog tabora - Ivana Penavu. 

Neodlučnih ili onih koje ne zanima je 13,5%.



Od onih koji za predsjednika stranke žele Miru Kovača njih gotovo dvije trećine, 64,7%, za zamjenika želi i njegova kandidata Ivana Penavu.

18% za Kovačeva zamjenika želi Plenkovićeva kandidata Tomu Medveda, a neodlučnih ili nezainteresiranih je 17,3%.

Komentara 32

MA
Majkomoja
20:47 22.02.2020.

Miro je Ok

DU
Deleted user
20:31 22.02.2020.

Podrška Kovaču

DU
Deleted user
20:40 22.02.2020.

Čitam da nas ovaj prodaje - i to na kile? 500 eura po glavi? U EU proračunu postoji svojevrsni članak o kompenzaciji zemljama EU koje imaju osjetan pada stanovništva, zbog migracija.Pa bi EU trebala platit 500 eura Hrvatskoj za svakogg iseljenog Hrvata. Izgleda da danas više vrijedi jedna krava do Hrvat! Samo vi njega podržavajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije