Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO RUKOMETAŠA

Večernji uživo iz Skopja: Predao se ubojica Denisa Tota, ali neke stvari još su nerazjašnjene

Foto: Frane Šarić
1/8
13.04.2022.
u 09:33

Denis Tot jučer je pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče.

Andželo Đorđievski, ubojica hrvatskog rukometaša Denisa Tota, predao se oko 4 sata ujutro policiji Sjeverne Makedonije nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica.

Naš reporter Frane Šarić izvještava iz Skopja nakon uhićenja ubojice Denisa Tota

Za Večernji list to je potvrdila veleposlanica Hrvatske u Skopju Nives Tiganj.

Đorđievski je prvoosumnjičeni za ubojstvo 28-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota, kojega je, kako se vidi na snimci sigurnosnih kamera, prošlog tjedna udario ispred diskoteke Privilege u gradskom parku nakon čega je rukometaš pao na asfalt i zadobio smrtonosne ozljede. 

Napad na Tota uslijedio je kad je izašao iz diskoteke i pokušao ući u taksi. U tom trenutku napali su ga Đorđievski te muška i ženska osoba. Oni su već uhićeni. 

Kasnije se doznalo da je diskoteka radila ilegalno.

Foto: Večernji list/Instagram

Ono što zastrašuje jest činjenica da je više desetaka ljudi prolazilo ulicom, a nitko nije pokušao spriječiti tučnjavu zbog čega bi sjevernomakedonska vlast svakako trebala pokrenuti istragu zbog kaznenog djela nepružanja pomoći.

Neslužbeno se doznaje da je do neke vrste obračuna došlo još u noćnom klubu, ali više detalja trebala bi otkriti istraga. Ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski kazao je da ima informacije da su ubijeni rukometaš i napadači bili u "nekoj vrsti odnosa". 

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost pisalo se o napadu na 28-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantirala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih ozljeda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo su rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut. Prije tri dana oglasio se i brat preminulog Boris Tot, rekavši da je "njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tuče i ostalih gluposti".

Foto: Frane Šarić/Večernji list

Istog je dana makedonska policija objavila priopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Završetkom obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga.

To je otvorilo prostor za razne sumnje o prikrivanju istine. Državna tijela Sjeverne Makedonije kasnije su kazala da je riječ o "nesporazumu u korensponedenciji".

Foto: Frane Šarić/Večernji list

Inače, Đorđievski je rođen u Mariboru, a  u lipnju 2016. doživio je tešku prometnu nesreću u centru grada kada je svojim automobilom marke Fiat Punto udario u pet parkiranih automobila i pobjegao, no ubrzo ga je uhvatila policija. Tada je mariborska policija krenula u potragu za bandom narkodilera, među kojima je bio i Gorgievski, a u listopadu iste godine policija je otkrila laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga. Između ostalog, imali su GHB (gamahidroksibutirat, gammahydroxybutyrate), poznat i kao droga za silovanje. U laboratoriju su zaplijenjeni i amfetamini te marihuana.

Njegove društvene mreže otvorene su za znatiželjne poglede i nude neke zanimljivosti. Primjerice, tu je fotografija na kojoj se nalazi s Hristijanom Mickoskim, liderom najveće sjevernomakedonske oporbene stranke VMRO-DPME, koja je 25 godina vladala zemljom, a prema anketama mogla bi ponovno. S tim da bi u tom slučaju upravo Mickoski trebao postati premijer.

Denis Tot jučer je pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče. 

Naš reporter Frane Šarić iz Skopja uživo izvještava o tragičnom ubojstvu Denisa Tota i uhićenjima ubojica, a pozadinu priče i posljednje detalje slučaja možete čitati u našoj premium rubrici.



 

Komentara 3

PA
pavlov
10:21 13.04.2022.

Svakom tko je igrao ili radio u Južnoj Italiji odmah kažu da se u lokalce ne dira nikada pa ni tada, osobito ne u lokalne djevojke i žene, da ti onda ne bi došli ćaća i braća pod prozor.... Jerrrr ako mu okaljaš čast i ugled u zajednici, ima da te nema, pa makar taj bio najveća sirotinja u selu. Jedino naše razvlači svako tko stigne...

RA
radolizem
10:05 13.04.2022.

Tužna priča. Ono što nije normalno je da sportaš sam izlazi srijedom do 3 sata ujutro. To mi nekako odudara od neke normalne sportske priče. Ubojstvo je zločin, a ubojice treba najoštrije sankcionirati, ali sportaši ne bi trebali ići po tim rupčagama na Balkanu i to još preko tjedna. Po meni, to su neki nerazjašnjeni računi koji su nažalost završili ubojstvom.

OL
oLo
10:11 13.04.2022.

Sto je radio sa dilerom u sitnim satima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije