Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi magnet

Večernji list donosi novi magnet s povijesnom naslovnicom

Magnet s Večernjakovom naslovnicom
Foto: VL
14.09.2018.
u 15:01

Najnoviji magnet u seriji uspomena koje nas povezuju prikazuje naslovnicu Večernjeg s izvještajem papinog prvog posjeta Hrvatskoj 1994. godine

Hrvatska je 1994. godine okrenula ratne prilike i iz skupine entuzijastičnih volontera stvorila profesionalnu vojsku. Bilo je to zatišje pred Oluju koja je tek trebala doći, a za konačnu pobjedu hrvatskim vojnicima svaka dodatna pomoć je bila dobrodošla, pogotovo duhovna. Zato je jedan od najvećih i najstarijih saveznika Hrvatske došao u posjetu Zagrebu - Papa Ivan Pavao II. stigao je u Zagreb 10. rujna 1994. gdje ga je dočekalo gotovo milijun vjernika. Magnet s Večernjakovom naslovnicom izvještaja ovog velikog događaja možete pronaći na kioscima u nedjelju 16. rujna za samo 12 kuna uz Večernji list..

Posjet Zagrebu 1994. godine bio je prvi od tri posjeta Pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, ali daleko najznačajniji obzirom na okolnosti u kojima se država nalazila. Poruke Svetog Oca o pomirbi i oprostu usred ratnih vremena nosile su posebnu težinu, jer su podsjetile hrvatski narod za što se točno bore, te da pobjedu koja će doći godinu dana kasnije moraju iskoristiti za mir i napredak.

Najnoviji magnet u seriji uspomena koje nas povezuju potražite u nedjelju 16. rujna na kioscima za samo 12 kuna uz Večernji list. Sačuvajte uspomenu na jedan od najznačajnijih duhovnih događaja u Hrvatskoj povijesti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije