Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Večernjakov reporter prvi u korejskoj tvornici borbenih aviona

naslovnica
Foto: VL
26.04.2016.
u 00:00

Večernji list je jedini medij kojem je dopušteno da posjeti tvornicu KAI (Korean Aerospace Industries) koja nudi svoj lovac dvosjed Hrvatskoj za obnovu ratnog zrakoplovstva

Istoga trenutka kada sam gurnuo ručicu gasa zrakoplova prema naprijed, osjetio sam kako me potisak lijepi za sjedalo. U samo nekoliko sekundi brzinomjer je pokazao da vozim pistom preko 200 kilometara na sat, povukao sam palicu prema sebi, a veliki lovac naglo se počeo uspinjati prema nebu pod strmim kutom...

Nisam, doduše, toga trenutka sjedio u kabini pravoga korejskog lovca FA-50, nego u njegovu trenažnu simulatoru koji je potpuno vjerno dočaravao osjećaj pilotiranja tim nadzvučnim zrakoplovom. Naime, Večernji list prvi je i za sada jedini medij kojem je dopušteno posjetiti tvornicu KAI (Korean Aerospace Industries) koja nudi svoj lovac dvosjed Hrvatskoj za obnovu ratnog zrakoplovstva.

I pri tome, imajući na umu performanse, cijenu zrakoplova, ali i offset program koji će J. Koreja ponuditi Hrvatskoj, računa na odlične izglede za uspjeh.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme

>>30 godina poslije: Večernji list ušao u Pripjat i Černobilj, gradove duhove

>>Turci vide veliku šansu u hrvatskoj privatizaciji

>>Vlada preko natječaja traži čak 100 predsjednika i članova uprava

>>Raspudić: Licemjerju moralnih kamatara nema kraja ni u Jasenovcu

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 29

Avatar d-ano
d-ano
21:31 25.04.2016.

ukrajina daje jeftinije,, a imamo tamo dobru vezu,, daju i visoku proviziju naravno na crno,,

DE
dernek
00:30 26.04.2016.

Ma kakvi novi zrakoplovi bolje da kazu sta je bilo sa starima onima koje imamo i za koje je na crno uradjen remont.

Avatar Honduras
Honduras
09:25 26.04.2016.

ovaj novinar je već x puta dokazao da je "veeeliki" stručnjak za avijaciju. da mu netko u birtiji kaže da je cessna 172 odličan borbeni avion - on bi se oduševio. još ako bi uz nju dobili i torbu ručnihh bombi za bombardiranje mrskog neprijatelja... super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije