Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Digitalizacija

Večernjakov digitalni bus na edukativnoj turneji

Večernjakov digitalni bus
Foto: VL
14.05.2019.
u 08:00

Cilj digitalnog autobusa jest demistificirati korištenje digitalnih platformi i tehnologije u svakodnevnom životu jer smatramo kako digitalizacija neće zaživjeti u punom smislu te riječi, ako je svaki građanin ne počne živjeti

Kako bi educirali građane i upoznali ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija, kroz hrvatske gradove putovat će Večernjakov digitalni autobus koji ćemo u tu svrhu opremiti s najnovijom digitalnom tehnologijom, osigurati stručnjake i edukatore te ga pozicionirati na najfrekventnijim mjestima u Zagrebu, Koprivnici, Vinkovcima i Zadru.

RASPORED I LOKACIJE VEČERNJAKOVA DIGITALNOG BUSA:

  • Zagreb 31. svibnja - od 16:30 do 19:00 sati - Trg kralja Tomislava
  • Koprivnica 2. lipnja. - od 14:30. do 18.00 sati - Zrinski trg
  • Vinkovci  4. lipnja. - od 14:30. do 18.00 sati -Trg bana Josipa Šokčevića
  • Zadar 8. lipnja. - od 11:00. do 14.00 sati - Obala kralja Tomislava

Cilj digitalnog autobusa jest demistificirati korištenje digitalnih platformi i tehnologije u svakodnevnom životu jer smatramo kako digitalizacija neće zaživjeti u punom smislu te riječi, ako je svaki građanin ne počne živjeti, a tu je prije svega ključna edukacija i jednako važno, točna informacija. Tako će građani uz naše edukatore imati prilike naučiti sve što im je potrebno da bi savladali digitalne platforme koje im mogu pomoći u svakodnevnom životu poput korištenja interneta bankarstva, moći će doznati kako elektronskim putem predati zahtjev za e-putovnicu ili e-vozačku dozvolu itd. U autobusu ćemo imati tri info pulta posvećena digitalizaciji ovih područja:

  • Obitelj i život
  • Obrazovanje
  • Poslovanje i poduzetništvo

Stoga ćete sve što vas zanima o digitalizaciji ovih područja, doznati upravo u Večernjekovom digitalnom busu. Unatoč činjenici da je Hrvatska opredijeljena na digitalnu transformaciju svojom strategijom e-Hrvatska 2020. te da se uočavaju pomaci u digitalizaciji usluga javnog sektora (primjerice razvojem platforme e-Građani), Hrvatska je i dalje na zaleđu ljestvice europskih zemalja po Indeksu digitalne spremnosti društva i gospodarstva (DESI), koji analizira Europska komisija i to osobito u odnosu na kriterij dostupnosti digitalnih javnih usluga, stoji u Apsolonovoj analizi Digitalne spremnosti hrvatskih gradova 2019.

Više informacija saznajte na digitalna.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije