Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.07.2016. u 09:02

Visoke ocjene naših pretplatnika dobili su sadržaj, vizualni izgled, veličinu slova...

Kad bismo Večernji list, koji danas navršava 57 godina, usporedili s ljudskim bićem, zasigurno bi bilo neobično opisati ga kao vitalnu mladu osobu koja živi svoje najbolje godine. No gerontolozi nas uče da kronološka dob nije isto što i biološka ili pak psihološka dob, pa bez ustručavanja možemo reći da je popularni Večernjak i danas jednako mlad i vitalan kao i onog davnog 1. srpnja 1959. godine kad je nastao spajanjem Večernjeg vjesnika i Narodnog lista.

Jednostavno zato što mu puninu života svaki put iznova udahnjuju neke nove generacije novinara, urednika, grafičara, lektora..., ali i nove generacije njegovih čitatelja. Zbog njih, svojih vjernih čitatelja, Večernji list i opstaje sve ove godine, zbog njih pazi na svoju vjerodostojnost, zbog njih je ostao list „malog čovjeka”, zbog njih ide ukorak s tehnološkim promjenama, zbog njih je bio i ostao vodeći dnevni list u Hrvatskoj (u „kategoriji 7 kuna”).

Međutim, ne zanosimo se mišlju da smo nepogrešivi i bez mana. Baš zato početkom lipnja ove godine proveli smo istraživanje među Večernjakovim pretplatnicima, našim najvjernijim čitateljima, kako bismo provjerili je li se promijenilo što u njihovim navikama čitanja, koliko su zadovoljni sadržajem i izgledom lista te kako percipiraju našu političku orijentaciju. Među onima koji su ispunili anketu čak su dvije trećine zaposlenih, od kojih dvije trećine visokoobrazovanih čitateljica i čitatelja.

Rezultati su pokazali da je sadržajem zadovoljna velika većina naših pretplatnika te bi više od dvije trećine njih preporučilo Večernji list svojim prijateljima i znancima. Visoke ocjene dobili su i vizualni izgled, naslovnica, veličina slova te omjer fotografija i teksta. Prema mišljenju većine, politička orijentacija Večernjeg lista je desni centar, no zanimljivo je to da mlađe osobe našu uređivačku politiku doživljavaju desnijom, a jedan dio naših najstarijih pretplatnika smatra je lijevom.

Smatrali je ovakvom ili onakvom, ona će uvijek biti na strani – naših čitatelja.

>>Večernji list čitaniji od konkurencije

Komentara 21

TV
tvrdapixa
09:11 01.07.2016.

Nekada ako se reklo - pročitao sam u Večernjaku, nije se uopće sumnjalo u istinitost objavljene vijesti! A danas???

HR
Hrvatska3014
09:20 01.07.2016.

Zar vas nije kupio SDP? Priča se da je sto milijardi kuna koliko su nas zadužili dobro raspoređen na medije.

Avatar kenj@c
kenj@c
09:15 01.07.2016.

Ja ne znam na cijoj ste strani al na nasoj niste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije